Corina Cretu: Programul lui Basescu va distruge statul social

Duminica, 02 Ianuarie 2011, ora 17:20
3862 citiri
Corina Cretu: Programul lui Basescu va distruge statul social
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PSD, Corina Cretu, le doreste romanilor un an mai bun si crede ca Traian Basescu si Emil Boc ar trebui sa aplice un principiu din medicina: daca nu poti face bine, macar nu face rau.

"Masurile anuntate pentru acest an vor fi in aceeasi logica, a raului. Ni se spune ca este un rau necesar, ca e firesc ca inainte de a ne fi bine, sa ne fie rau. Eu nu cred in logica asta, nu este una fireasca. Sigur, cu ea poti sa-ti acoperi incompetenta sau nepasarea, dar nu poti spune ca, facand, faci, de fapt, bine", scrie Corina Cretu pe blogul personal.

De asemenea, social democrata a criticat faptul ca Traian Basescu a transmis mesajul de anul nou de pe partie, insa, avertizeaza ca acesta trebuie luat in seama.

"Asta nu inseamna ca ce a spus sambata Traian Basescu, calare pe snowmobil, nu trebuie luat in seama, cu atat mai mult cu cat ne-a prezentat un program care va finaliza distrugerea statului social. Acest program catastrofal este unul care contravine grav intereselor cetatenilor romani si este ilegitim, pentru ca nu are girul lor. Nu asta a promis in campania electorala, nu pentru un astfel de program a primit votul de investitura guvernul Boc", mai scrie aceasta.

In 2011, Corina Cretu nu vede o reactie viguroasa de respingere a programului anuntat de Traian Basescu, nici din partea clasei politice, nici din partea cetatenilor, a sindicatelor si a societatii civile.

"In acest context revine PSD, PNL si PC, ca partide de opozitie, responsabilitatea de a stopa acest curs periculos al lucrurilor. Vremea vorbelor a trecut. Sper sincer ca oamenii din PSD au invatat ceva din evenimentele de la sfarsitul lui 2010, si vom reusi sa lasam deoparte ambitii personale si orgolii, lupta absurda si stearpa pentru putere, si ne vom concentra pe ceea ce este esential: schimbarea actualei guvernari si refacerea statului social, servirea celor multi. Doar asa 2011 va fi un an mai bun decat cel care a trecut", conchide Corina Cretu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Corina Cretu acuzatie Basescu , #stiri Corina Cretu