Corina Cretu: Ponta nu a gresit, Schulz a devenit foarte pacifist si tolerant (Video)

Marti, 14 Ianuarie 2014, ora 12:53
2646 citiri
Corina Cretu: Ponta nu a gresit, Schulz a devenit foarte pacifist si tolerant (Video)
Foto: Arhiva

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a devenit "foarte pacifist si tolerant" in ultima vreme, pentru ca are nevoie de sprijinul PPE sa ajunga sef al Comisiei Europene, este de parere europarlamentarul PSD Corina Cretu.

Afirmatiile sale vin dupa ce socialistul Schulz a apreciat luni ca declaratiile facute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE, Elmar Brok, sunt reprobabile.

Corina Cretu spune, la RFI Romania, ca "daca vorbesti la inceputul secolului 21 despre amprentari si deportari, sigur ca gandul nu poate sa te duca decat la acea perioada despre care vorbea si domnul Ponta. Deci nu cred ca domnul Ponta a gresit criticand acest demers al domnului Brok, care daca ar fi aplicabil, ar deschide usa unor abuzuri imense. Cred ca este inacceptabil ca presedintele Comisiei de politica externa din Parlamentul European sa vorbeasca despre amprentari si deportari".

Europarlamentarul PSD crede ca Martin Schulz se afla intr-o situatie sensibila: "Sigur ca acum domnul Schulz se afla intr-o situatie destul de sensibila, pentru ca dansul are nevoie si de sprijinul CDU pentru nominalizarea sa ca presedinte al Comisiei Europene, ceea ce noi bineinteles il sprijinim si a devenit foarte pacifist in ultima perioada, mai ales dupa ce SPD-ul a intrat in alianta cu CDU".

Critici pentru Opozitie

In plus, Corina Cretu il critica pe europarlamentarul Cristian Preda, pentru reactia acestuia: "Am vazut ca primul lucru pe care l-a facut ieri domnul Preda a fost sa intoxice opinia publica si sa faca din tantar armasar (...). E clar ca ne aflam intr-o perioada in care se doreste inflamarea spiritelor, sa se arate ca noi suntem criticati si asa mai departe".

Cretu declara ca "din partea domnului Schulz a fost o actiune de solidaritate cu colegul sau din PE, pentru ca in general, dansul a devenit foarte tolerant, dar eu cred ca ceea ce a spus domnul Brok nu trebuie tolerat".

Citeste mai multe despre Corina Cretu il apara pe premierul Ponta: Nu a gresit criticandu-l pe Brok; Schulz a devenit foarte pacifist in ultima vreme pe RFI Romania.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Corina Cretu europarlamentar Martin Schulz, #Corina Cretu Cristian Preda , #euroarlamentar