Corina Cretu: Ponta ar trebui aplaudat pentru discursul din Parlament, nu fluierat

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 23:05
2471 citiri
Corina Cretu: Ponta ar trebui aplaudat pentru discursul din Parlament, nu fluierat
Foto: Facebook

Presedintele PSD Victor Ponta ar trebui aplaudat pentru discursul pe care l-a tinut, joi, in plenul Parlamentului, nu fluierat, considera europarlamentarul social-democrat Corina Cretu.

"Nu m-am asteptat ca reactia la discursul de ieri (joi - n.red.) al lui Victor Ponta, prilejuit de dezbaterile din Parlament dedicate investirii noului guvern sa fie atat de dura. Daca cineva crede ca a fost un discurs de capitulare a PSD sau a lui Victor Ponta in fata 'farmecelor' noului guvern si ale noului premier nu stie ce spune.

Eu cred ca a fost primul discurs care il reprezinta pe Victor Ponta, viitorul premier al Romaniei. Si ne-a prezentat un om responsabil, democrat, calm, care nu isterizeaza lumea, nu naste noi fracturi in societate. Cred ca ar trebui aplaudat, nu fluierat pentru asta", scrie Corina Cretu pe blogul personal intr-un text publicat vineri.

In opinia eurodeputatului PSD, discursul lui Victor Ponta a fost doar o invitatie la normalitate in politic: "Noi am acuzat Puterea ca nu vrea sa dialogheze, pentru ca asta este realitatea, dar este absurd sa-l acuzi pe cel care le spune adversarilor politici care sunt conditiile revenirii la dialog. Nu mi se pare normal. Ce vrem sa facem: doar sa mimam interesul pentru dialog?".

Iliescu: Ponta s-a maturizat, ala mai in varsta e mai carlan acum

"Cred ca s-a mers prea departe in radicalitatea pozitiilor, si intr-o parte, si in alta. USL va prelua, nu peste mult timp, responsabilitatea guvernarii. Va trebui sa dialogheze cu societatea, care nu este compusa doar din membrii si simpatizantii ei. Vom face precum actuala putere, care este surda la vocea corpului social?

Trebuie sa revenim la un ton calm, la o atitudine civilizata. Modelul Basescu de a face politica este un fiasco. Ar fi o prostie sa-l imitam. Acum noi fixam regulile jocului si ele trebuie sa fie de nivel european. Putem spune ce avem de spus si pe alt ton, cu alte cuvinte. Lumea ne va intelege, nu ma indoiesc", continua Corina Cretu.

Social-democrata explica si de ce, acum, liderii Opozitiei isi pot exprima parerile pe un ton calm: "Pentru ca pozitiile raman aceleasi: plecarea lui Basescu din functia de Presedinte al Romaniei, organizarea de alegeri anticipate, daca se poate, daca nu, atunci alegeri corecte, fara fraude si fara pomeni electorale, schimbarea prioritatilor guvernarii, readucerea cetateanului in centrul politicilor publice, buna guvernare.

Sigur ca numirea unui sef de serviciu secret drept premier este inca o palma data de Traian Basescu romanilor, un act sfidator. Sigur ca domnul Ungureanu putea declina elegant aceasta 'onoare'. Dar nu putem ignora faptul ca este premierul Romaniei. Si ca, daca vrem sa schimbam ceva, va trebui s-o facem, pana cand vom guverna noi cu el la Palatul Victoria".

Paleologu, despre Ponta: A inteles ca prinzi mai multe albine cu mierea decat cu pliciul

"In fond, noi (PSD - n.red.) am prezentat ieri (joi - n.red.) conditiile noastre pentru dialog. Nu stiu care ar fi fost tonul adecvat pe care ar fi trebuit sa-l adopte Victor Ponta. Dar n-ar trebui sa ne intereseze mai intai continutul?", conchide Corina Cretu.

Joi, la votul de investitura a Guvernului Ungureanu, presedintele PNL, Crin Antonescu, si-a asumat in continuare rolul de lider al Opozitiei si a criticat noul Executiv. De cealalta parte, aliatul Victor Ponta a sustinut in plenul Parlamentului un discurs amplu, care a durat aproximativ 40 de minute si prin care a lasat sa se inteleaga ca Opozitia ar putea colabora politic cu viitorul premier.

Imediat dupa discursul lui Ponta, conducerea PNL a convocat o sedinta ad-hoc pentru a discuta atitudinea PSD si a presedintelui formatiunii social-democrate. La sosirea la sediul partidului, deputatul PNL Radu Stroe a declarat ca "ceva e in neregula" in discursul sustinut de Victor Ponta in Parlament, la sedinta de investire a Guvernului Ungureanu, precizand ca se va discuta pe aceasta tema la intalnirea conducerii PNL.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Corina Cretu discurs Ponta, #Ponta aplaudat discurs fluierat, #Victor Ponta discurs Parlament, #vot investitura Guvern Ungureanu , #stiri Corina Cretu