Corina Cretu: PDL face precum Stalin

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 22:20 1977 citiri
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PSD Corina Cretu sustine ca Adunarea Parlamentara a NATO a fost un prilej pentru PDL sa isi faca imagine si pentru "a scrie istoria recenta, asemeni lui Stalin", luand in considerare ca nu au fost invitati cei care au facut posibila aderarea Romaniei la aceasta structura, adica Ion Iliescu, Emil Constantinescu sau Adrian Nastase

"Adunarea Parlamentara a NATO a fost un prilej pentru oficialii PDL de a-si face imagine si, mai grav, de a rescrie istoria recenta, prin felul in care au selectionat invitatii. PDL face precum Stalin, care scotea din fotografii pe cei care ii umbreau "imaginea" de conducator suprem. Are grija ca nimeni dintre cei care au facut ceva pentru tara asta sa nu mai apara in situatii oficiale, pentru a nu mai oferi oamenilor prilej de comparatii defavorabile partidului si liderului lui suprem, Traian Basescu", a declarat Corina Cretu, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Vicepresedintele PSD a precizat ca, "desi recunostinta este o floare rara si, oricum, nu de la PDL ne-am astepta la recunostinta", memoria nu poate fi stearsa.

"Celor de la PDL li se va aduce aminte mereu ca au avut un singur obiectiv de politica externa: integrarea in Spatiul Schengen, pe care l-au ratat cu brio. Romanii se intreaba deja ce s-ar fi intamplat daca negocierea aderarii la NATO si la UE era condusa de Basescu, Boc si Baconschi, autorii pomenitului esec. Chiar daca sunt scosi din fotografie, artizanii aderarii si-au facut datoria si merita recunostinta romanilor. Este o realitate, cu care pedelistii trebuie sa se obisnuiasca. Cum trebuie sa se obisnuiasca si cu ideea ca astfel de gesturi lipsite de eleganta se contabilizeaza si vor conta la vot", a conchis europarlamentarul Corina Cretu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News