Corina Cretu: PD-L e dispus sa plateasca orice pret pentru guvernarea cu UDMR

Miercuri, 09 Iunie 2010, ora 15:53
1582 citiri
Corina Cretu: PD-L e dispus sa plateasca orice pret pentru guvernarea cu UDMR

Europarlamentarul PSD Corina Cretu a declarat miercuri ca este ingrijorata ca Laszlo Tokes a fost propus pentru postul de vicepresedinte al PE, deoarece acesta "vehiculeaza cu obstinatie o viziune deformata asupra realitatilor din societatea romaneasca", iar asta arata ca "PD-L este dispus sa plateasca orice pret pentru asocierea la guvernare cu UDMR".

"Desemnarea d-lui Tokes Laszlo pentru a ocupa functia de vicepresedinte al Parlamentului European este surprinzatoare, avand in vedere consecventa cu care acesta promoveaza un discurs iredentist si sovin, atat prin declaratiile sustinute in plenul acestui for, cat si prin declaratiile publice si conferintele organizate la Bruxelles, pentru promovarea unui mesaj revizionist si separatist care contravine valorilor Europei Unite", a declarat europarlamentarul PSD, citat intr-un comunicat remis Ziare.com.

Corina Cretu nu crede ca "Parlamentul European are nevoie de un vicepresedinte care ataca actualul sistem de granite din Uniunea Europeana, cerand anularea Tratatului de la Trianon, si care sustine revendicarile de separare teritoriala pe criterii etnice ale unor formatiuni extremiste".

"Romania este un model la nivel european pentru modul in care, in ultimele doua decenii mai ales, a solutionat problemele minoritatilor nationale, asigurandu-le o consistenta reprezentare, atat la nivelul administratiilor locale, cat si din punct de vedere parlamentar si guvernamental. Cea mai elocventa ilustrare in acest sens este prezenta constanta a Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania in Parlamentul Romaniei, din 1990 incoace, si in coalitiile guvernamentale, incepand din 1996 si pana in prezent", mai sustine social democrata.

Corina Cretu spune ca Laszlo Tokes, fost presedinte de onoare al UDMR, vehiculeaza cu obstinatie o viziune deformata asupra realitatilor din societatea romaneasca, incercand sa invenineze climatul de armonie interetnica si incitand la segregare si separatism.

"In aceste conditii, este condamnabila sustinerea de catre delegatia PD-L din Parlamentul European a acestei candidaturi. PD-L arata astfel ca este dispus sa plateasca pentru asocierea la guvernare cu UDMR orice pret, oricat ar fi de periculos pentru cetatenii romani si pentru spiritul european.

Consider ca propunerea Popularilor Europeni, ce urmeaza sa fie votata marti, 15 iunie, la Strasbourg, este cu atat mai regretabila, cu cat vine in sprijinul unui curent extremist deja consistent reprezentat in Parlamentul European si care se afla in plina ofensiva in numeroase state ale UE", conchide aceasta.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Corina Cretu Laszlo Tokes, #propunere vicepresedinte Parlament European , #stiri Corina Cretu