Corina Cretu: PD-L duce o campanie de demonizare a PSD

Duminica, 28 Noiembrie 2010, ora 14:12
1553 citiri
Corina Cretu: PD-L duce o campanie de demonizare a PSD

Eurodeputatul social-democrat Corina Cretu spune ca PD-L duce o campanie de "demonizare" a PSD atunci cand sustine ca Victor Ponta a cerut sprijin european pentru amanarea aderarii la spatiul Schengen, ea opinand ca cea "mai gretoasa" contributie ii apartine lui Traian Ungureanu.

"Campania a fost inceputa de Cristian Preda, pe blogul sau. Ma asteptam, din partea unui om caruia i-au mai ramas resurse de bun-simt dupa ce s-a inregimentat in PDL (spun inregimentat, pentru ca un om cu CV-ul lui nu ar fi acceptat senin mizeriile pe care i le-au facut sefii lui pe linie de partid), sa dea dovada de retinere in aprecieri atunci cand discuta despre declaratii facute de altcineva la o intalnire la care nu a participat.

Nu imi aduc aminte sa-l fi vazut in sala grupului PSE. Si nici nu ar fi avut de ce se afla acolo. Nu se practica asa ceva nici la Bruxelles, nici la Bucuresti. si atunci, de unde atata siguranta in aprecieri?", scrie Corina Cretu pe blogul sau, comentand afirmatia lui Cristian Preda ca Victor Ponta, atunci cand a spus ca Romania nu indeplineste toate conditiile pentru aderarea la Schengen, ar fi cerut de fapt sprijin european pentru blocarea acestui obiectiv.

"Am spus socialistilor europeni, si eu, si Victor Ponta, si colegii mei de la Bruxelles, ceea ce se intampla in Romania, am aratat pericolul derivelor totalitare, anti-democratice, ale puterii, coruptia din stat si din institutiile sale. Dar nimeni dintre noi nu a cerut amanarea datei de aderare a Romaniei la Spatiul Schengen", mai spune eurodeputata socialista.

Corina Cretu adauga ca este evident ca pozitiile critice fata de Romania din partea unor state au o evidenta tenta politica, care ar trebui sa dea de gand actualei guvernari.

"Trebuie sa ne punem probleme in legatura cu aspectele politice: de ce ne resping unele tari? Ce politica externa are Romania? De ce nu am reusit sa convingem tarile reticente ca am facut eforturi pentru a raspunde obiectiilor lor?", noteaza social-democrata.

Demonizarea PSD

Ea crede ca exista o explicatie pentru "avalansa de replici" anti-PSD, scopul fiind "demonizarea PSD si a lui Victor Ponta".

"Acum PD-L isi construieste o explicatie pentru esec: PSD e de vina, pentru ca a cerut socialistilor europeni sa nu primeasca Romania in Schengen. si profita de ocazie pentru a face un lucru pe care il stie foarte bine: sa schimbe agenda.

Vezi Doamne, noi, cei din PSD, facem campanie pentru blocarea accesului cetatenilor romani in spatiul Schengen", spune Corina Cretu, care crede ca strategia PD-L e una de deturnare a atentiei publice de la alte probleme.

"De ce atata patima la PD-L pe marginea subiectului, se va muta o frontiera ceva mai la est. Atat, si nimic mai mult. A, da, se vor castiga cateva minute la frontiera de vest. Dar cate ore pierdem de acolo pe soselele mizerabile ale patriei? Asta nu ar trebui sa ne intereseze mai mult decat o chestie tehnica? Sau asta ii loveste si mai tare la imagine?", continua eurodeputata.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Corina Cretu demonizare PSD , #stiri Corina Cretu
Comentarii
Poza DAN-795
DAN-795
rank 5
Atunci cind europarlamentara doreste sa se usureze , ar fi mai prudent sa mearga in dosul casei , si sa nu se mai expuna , pentru ca , pe-acolo bate Vintu...
Poza XERESS
XERESS
rank 3