Comisarul Corina Cretu: Nu mai accept insultele din partea Guvernului Romaniei

Luni, 08 Octombrie 2018, ora 15:02
15940 citiri
Comisarul Corina Cretu: Nu mai accept insultele din partea Guvernului Romaniei
Foto: Facebook/Corina Cretu

"Vreau sa anunt public ca nu mai accept insultele din partea Guvernului Romaniei fata de munca pe care o fac", a declarat luni comisarul eurpean pentru dezvoltare regionala Corina Cretu, la o conferinta de presa privind viitoarele programe din cadrul politicii de coeziune.

Comisarul european spune ca a facut in cazul Romaniei eforturi extraordinare, in sensul ca a fazat foarte multe proiecte, in valoare de 3 miliarde de euro. "Practic, am degrevat bugetul national de 3 miliarde de euro, bani care ar fi fost pierduti", a spus Corina Cretu, care a subliniat ca s-a ajuns astfel la o rata de absorbtie de peste 90%.

"Pentru perioada 2014 - 2020 facem eforturi supraomenesti sa evitam dezangajarile de fonduri. Avem pentru acest an acest risc de pierdere, la inceputul anului a fost de 800 de milioane de euro, dar lucram cu autoritatile romane pentru a minimiza aceste fonduri care sunt pe programul operational", sustine comisarul.

Corina Cretu a subliniat lipsa proiectelor "mature" de infrastructura. "Nu inteleg aceasta tensiune care s-a creat intre mine si Guvern, spunand lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructura, nu avem proiecte.

Targu Mures-Iasi este o prioritate a Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructura care conecteaza Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa Centala si de Est", a precizat Corina Cretu.

Comisarul european s-a pronuntat din nou impotriva realizarii autostrazii Targu Mures - Iasi in parteneriat public-privat, solutie cu care "Comisia nu este confortabla, pentru ca din punctul nostru de vedere, aceasta inseamna o deprioritizare a investitiei".

"La ora actuala mai avem sub analiza un singur proiect major, proiectul de metrou Otopeni - Gara de Nord. Deci asteptam Craiova - Pitesti, Tirgu Mures - Iasi, podul de la Braila. Autoritatile au dat deadline-uri care au fost depasite cu mult", a declarat Cretu, oferind drept exemplu proiectul de metrou Pipera - Berceni care trebuia depus in decembrie 2017, dar nu este nici acum.

Citeste si Comisarul european Corina Cretu: Romania este in pericol sa piarda fonduri de 800 de milioane de euro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Corina Cre u atac Guvern, #Corina Cretu cearta Guvern , #comisar european
Comentarii