Corina Cretu: Motivul pentru eliminarea subventiilor de caldura - selectia naturala

Marti, 30 August 2011, ora 17:30 1227 citiri
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PSD Corina Cretu crede ca eliminarea subventiilor pentru caldura a fost luata de actuala Putere ca sa "stimuleze selectia naturala, in vederea echilibrarii raportului salariati-pensionari".

"Dupa ce politicile economice ale guvernului au desfiintat sau au obligat sa treaca la negru peste un milion de locuri de munca si dupa ce au fost reduse veniturile bugetarilor, dispretuiti in cel mai comunist stil cu putinta pentru ca ar fi neproductivi, seful statului ne anunta ca Romania nu mai poate sta mult cu 4,9 milioane de pensionari.

Probabil ca acesta este adevaratul motiv pentru care s-au anulat subventiile pentru incalzire. Selectia naturala va echilibra, cred guvernantii, acest raport, astfel ca statul nu se va mai imprumuta pentru oameni care, in viziunea PDL, fac umbra degeaba pamantului, in loc sa lucreze pentru bunastarea clientelei sale", a declarat Corina Cretu, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Vicepresedintele PSD acuza ca nu guvernul nu a facut nicio analiza care sa arate de ce economia Romaniei nu genereaza locuri de munca.

"Nu am vazut nicio analiza a actualei puteri, care sa ne spuna de ce economia Romaniei distruge si nu genereaza locuri de munca. Am tot auzit rapoartele triumfale ale premierului Emil Boc, care anunta sute de mii de noi contracte de munca. De combaterea muncii la negru nu se pomeneste nimic. Acum vine seful sau si ne spune ca Emil Boc a glumit, ca sutele acelea de mii de contracte sunt, de fapt, o inchipuire, ca nu vin mai multi bani la bugetul statului", a declarat vicepresedintele PSD.

Europarlamentarul Corina Cretu solicita Guvernului Boc sa realizeze o analiza realista a situatiei actuale si cere premierului Emil Boc si ministrului Muncii, Sebastian Lazaroiu, sa prezinte o informare clara si onesta cu privire la locurile de munca nou create.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News