Corina Cretu il acuza pe Lazaroiu de marlanie si extremism

Miercuri, 19 Octombrie 2011, ora 17:14
3170 citiri
Corina Cretu il acuza pe Lazaroiu de marlanie si extremism

Europarlamentarul PSD Corina Cretu i-a raspuns fostului consilier prezidential Sebastian Lazaroiu, care spusese intr-un interviu acordat Ziare.com ca "USL ar castiga alegerile prezidentiale" si avand-o candidat pe Corina Cretu.

"Citeam azi un interviu foarte agresiv, acordat de Sebastian Lazaroiu celor de la Ziare.com. Trec peste marlania la adresa mea: 'USL risca sa castige la Cotroceni chiar si cu Corina Cretu'. Singurul meu comentariu este ca sigur PDL nu va castiga cu Sebastian Lazaroiu candidat pentru Cotroceni. Eu pot oricand dovedi ca mi-am facut corect datoria in ultimii 20 de ani, si ca ziarist, si la Cotroceni, si in Senatul Romaniei si, in ultimii sase ani, in Parlamentul European", spune Cretu intr-un declaratie remisa Ziare.com.

Lazaroiu, despre riscul ca USL sa castige la Cotroceni chiar si cu Corina Cretu

Ea spune ca Lazaroiu e ideologul "Albei ca Zapada", care aminteste de extrema dreapta interbelica.

"Ma deranjeaza agresivitatea care razbate din interviu si invectivele la adresa noastra, a celor din opozitie, injuriile, etichetarile. Discursul sau public s-a degradat constant, a devenit din ce in ce mai lipsit de consistenta, si a esuat in extremism. Domnul Lazaroiu este un extremist de dreapta. Ceea ce este trist, si periculos, in acelasi timp. Pentru ca se erijeaza intr-un soi de ideolog al aproape nascutei 'Alba ca Zapada', care se apropie, ca mod de abordare a problemelor si ca discurs public de extrema dreapta interbelica.

Aceasta involutie este regretabila, mai ales pentru un om pe care l-am cunoscut altfel, si alaturi de care, pentru o vreme, am avut o traiectorie profesionala comuna. Cred ca-si traieste extrem de greu esecul, pentru ca esec a fost mandatul sau de Ministru al Muncii. Stiu ca am fost critica la adresa sa, cand era ministru. Si pe buna dreptate. A folosit functia nu pentru a rezolva problemele oamenilor, nu putine, acum, in plina criza, ci pentru a face propaganda unei viziuni despre societate care nu are nimic comun nici macar cu dreapta occidentala, ca sa nu mai vorbim de modelul social european.

Acum crede ca poate reveni in prim-plan atacand permanent USL si pe liderii ei. Din pacate a ales calea cea mai facila, care il va scoate din politica, pentru ca nu construiesti nimic pe un demers permanent agresiv, de permanenta confruntare. Cand te razboiesti cu toti, si la stanga, si la dreapta, fara sa ai nimic in spate, sfarsesti in ridicol. Si deja pozitia sa publica este ridicola, pentru ca repeta la nesfarsit aceleasi clisee cu Alba ca Zapada si aceleasi atacuri la adresa lui Ponta si Antonescu", mai spune Cretu.

Eurodeputatul PSD spune ca Sebastian Lazaroiu a esuat si la Cotroceni si la Ministerul Muncii din cauza faptului ca a vorbit despre Alba ca Zapada sau conflictele din PDL in loc sa vorbeasca despre ce-i intereseaza pe romani, precum pensiile si salariile.

"Acum, citindu-l pe Sebastian Lazaroiu, avem si mai clar motivul pentru care Romania este atat de prost guvernata de Basescu si de Boc: ei incearca sa-si ascunda incompetenta si incapacitatea de a genera un proiect pentru Romania in spatele unui zid de vorbe fara sens, in ultima instanta, care trec fara sa lase urme in mintea omului obisnuit.

Pe agenda caruia sigur nu se afla nici Alba ca Zapada, nici luptele interne din PDL, nici mizeria morala a celor care formeaza UNPR. Pe agenda se afla fix ceea ce n-a reusit sa faca, printre alti guvernanti portocalii, nici domnul Sebastian Lazaroiu: locuri de munca, salarii si pensii decente, servicii publice de calitate, infrastructuri, combaterea coruptie, siguranta persoanei si a bunurilor. Adica, ma repet, buna guvernare.

Nu se intreaba domnul Sebastian Lazaroiu de ce a esuat si la Cotroceni, si la Ministerul Muncii? As citi cu placere aceasta confesiune. Chiar si usor ipocrita de ar fi, tot ar insemna ceva...", incheie Corina Cretu.

L.L.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Corina Cretu Sebastian Lazaroiu, #Corina Cretu Lazaroiu marlanie, #Corina Cretu Lazaroiu extremism , #stiri Corina Cretu
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Dna Corina Cretu este mai frumoasa
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1