Corina Cretu ii cere lui Basescu sa-i retraga Steaua Romaniei lui Tokes - cui vrea sa i-o dea

Miercuri, 26 Martie 2014, ora 13:37 2601 citiri

Europarlamentarul PSD Corina Cretu i-a cerut inca o data presedintelui Traian Basescu sa ii retraga decoratia Steaua Romaniei europarlamentarului Laszlo Tokes, afirmand ca aceasta ar trebui acordata unui director de liceu din Transnistria.

Astfel, vicepresedintele social-democrat considera ca Traian Basescu ar trebui sa ii acorde ordinul Steaua Romaniei directorului liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, Ion Iovcev, "in semn de apreciere pentru intreaga sa activitate de promovare a limbii si culturii romane", potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Basescu, somat de Corina Cretu sa-i retraga Steaua Romaniei lui Tokes

Corina Cretu a facut aceste afirmatii "in contextul tensionat din regiune, si pentru a da un semnal de sprijin comunitatii de romani din Basarabia".

"Zilele trecute, domnul Ion Iovcev lansa un apel disperat autoritatilor din Romania, in contextul presiunilor la care este supusa comunitatea de romani din Transnistria.

Daca Traian Basescu, presedintele tuturor romanilor, ar dori ca, pe langa declaratii politice, sa faca un gest de solidaritate cu romanii din Tiraspol, sa transmita un semnal onest, ar trebui sa ii acorde ordinul 'Steaua Romaniei' domnului Iovcev, (...) ca director al singurei institutii de invatamant in limba romana din capitala regiunii separatiste Transnistria.

Daca este cu adevarat interesat de protejarea comunitatii romanesti din Transnistria, Traian Basescu ar trebui sa il decoreze pe domnul Iovcev, tot asa cum, daca doreste sanctionarea derapajelor extremiste din Romania, acelasi domn Basescu ar fi trebuit sa ii retraga de luni bune decoratia lui Laszlo Tokes", sustine Corina Cretu.

Directorul singurului liceu romanesc din Tiraspol, retinut de militie: E acuzat de contrabanda

Directorul singurului liceu romanesc din Tiraspol a fost eliberat. "Este o drama prin ce trecem noi zilnic"

Ion Iovcev a fost retinut de militie, pe 5 februarie, fiind acuzat de contrabanda. El a fost audiat timp de cateva ore, dupa care a fost eliberat.

F.N.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News