Corina Cretu i-a scris lui Lagarde: Retrageti-l pe Franks din Romania!

Marti, 31 Ianuarie 2012, ora 16:01 3344 citiri
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a cerut, intr-o scrisoare deschisa adresata directorului general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, retragerea lui Jeffrey Franks din functia de negociator-sef in relatia cu Romania.

Ea il acuza pe Franks de fapte incompatibile cu statutul sau de inalt functionar international, conform unui comunicat remis Ziare.com.

"Este inadmisibil ca - in tara careia domnul Franks ii impune austeritate maxima, unde se moare de foame si de frig la propriu, unde sunt oameni care protesteaza in ger pentru ca nu mai pot trai cu salariile si pensiile pe care le au, o tara care nu mai poate oferi servicii decente de educatie si de sanatate - reprezentantul FMI sa participe la petreceri fastuoase, alaturi de functionari ai statului roman, in restaurante de lux, din statiuni pe care putini romani si le pot permite", afirma Corina Cretu in scrisoarea catre directorul general al FMI.

"Dl Jeffrey Franks nu mai are autoritatea de a-si exercita atributiile, pentru ca - prin participarea la acea petrecere, organizata si finantata de oameni care apartin PDL - nu mai este, in ochii opiniei publice, un observator neutru al evolutiilor din Romania", a declarat europarlamentarul roman.

Ea considera ca Franks era deja perceput drept un sprijinitor al Puterii, iar aceasta conceptie a fost intarita de "un episod care denota aroganta si lipsa de sensibilitate fata de cei afectati de consecintele masurilor impuse de FMI romanilor si Romaniei".

Corina Cretu precizeaza, in scrisoarea deschisa, ca Romania este intr-un moment extrem de delicat, in care nelinistea sociala a crescut pana aproape de limita exploziei.

"Nu cred ca FMI isi doreste sa fie detonatorul acestei explozii. Consider ca este momentul unui gest radical din partea dumneavoastra: numirea altui reprezentant al Fondului in relatia cu Romania, capabil sa fie neutru si echidistant, dar mai ales sa manifeste un minim de empatie cu romanii atinsi de criza", a subliniat vicepresedintele PSD Corina Cretu.

C.P.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News