Corina Cretu i-a cerut lui Barroso sa apere dreptul Romaniei de a adera la Schengen

Luni, 04 Martie 2013, ora 19:14
2363 citiri
Corina Cretu i-a cerut lui Barroso sa apere dreptul Romaniei de a adera la Schengen

Europarlamentarul PSD Corina Cretu a cerut, luni, presedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, sa actioneze pentru respectarea dreptului Romaniei si Bulgariei de a adera la spatiul Schengen.

"Amenintarea ministrului de Interne al Germaniei privind execitarea veto-ului fata de extinderea spatiului Schengen reprezinta un atac grav impotriva proiectului Europei Unite. Noile state membre risca sa fie izolate printr-o cortina de catifea, care va amplifica saracia, tensiunea sociala si divizarea UE", a atras atentia Corina Cretu in interpelarea adresata presedintelui Comisiei Europene, potrivit unui comunicat remis Ziare.com

Germania: Veto pentru Romania in Schengen - vezi reactiile Guvernului si Opozitiei (Video)

Vicepresedintele PSD i-a solicitat presedintelui Barroso sa intervina, in numele Comisiei, ca garant al respectarii Tratatelor europene, pentru incetarea discriminarii cetatenilor romani si bulgari si garantarea drepturilor fundamentale la libera circulatie si la angajare libera in intreaga Uniune Europeana.

"Romania si Bulgaria indeplinesc criteriile tehnice de aderare la spatiul Schengen inca din 2011, dupa cum a apreciat Consiliul JAI din 9 iunie 2011. De asemenea, Parlamentul European a dat, inca din 8 iunie 2011, aviz pozitiv aderarii celor doua state, aceasta sustinere fiind confirmata prin rezolutia adoptata la 13 octombrie 2011. Asadar, din 2011, Parlamentul European a cerut statelor membre sa evite populismul si sa nu impiedice aderarea celor doua state. La randul sau, Comisia Europeana a recunoscut, de ani de zile, ca Romania a indeplinit toate criteriile necesare.

Ponta a comentat Veto-ul Germaniei - vezi cea mai mare prostie, cine are minte putina si cine da gauri in barca (Video)

La 25 octombrie 2011, domnule presedinte Barroso, ati declarat ca intrarea Romaniei in zona Schengen este o chestiune de simpla echitate, in calea careia stau doar obstacole politice. In aceste conditii, sunt revoltatoare tergiversarea adoptarii unei decizii si inventarea unor conditii suplimentare doar pentru a justifica o pozitie politicianista, menita sa serveasca un interes electoral inaintea alegerilor parlamentare din Germania, din aceasta toamna", se arata in interpelarea europarlamentarului social-democrat.

Corina Cretu a precizat ca declaratiile de ieri ale ministrului german de Interne si ale celui britanic al Afacerilor Externe, referitoare la necesitatea unor masuri pentru stoparea imigratiei cauzate de saracie, reflecta o viziune contrara valorilor europene, intre care se afla dreptul la libera circulatie, inclusiv pe piata fortei de munca.

Antonescu: Aderarea la Schengen nu a fost niciodata prima prioritate a Romaniei

"Avand in vedere faptul ca Romania si Bulgaria si-au indeplinit obligatiile asumate in vederea aderarii la Schengen si ca migratia fortei de munca din Romania si Bulgaria are un efect pozitiv asupra economiei europene, fapt constatat oficial de Comisia Europeana, va rog, domnule presedinte Barroso, sa interveniti direct si ferm pentru a pune capat derapajelor politicianiste, discriminatorii si contrare spiritului si interesului european", a solicitat vicepresedintele Grupului europarlamentar Socialist.

F.N.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Corina Cretu adresare Jose Manuel Barroso, #Cretu adresare Barroso Schengen, #Barroso Romania aderare Schengen , #euroarlamentar