Corina Cretu, despre Urban: Ataca valorile fondatoare ale UE

Joi, 28 Iulie 2011, ora 12:42
1500 citiri
Corina Cretu, despre Urban: Ataca valorile fondatoare ale UE
Foto: Arhiva

Eurodeputatul PSD Corina Cretu se declara indignata de afirmatiile senatorului PDL Iulian Urban despre responsabilitea clasei politice europene in aparitia unor teroristi precum Anders Breivik si spune ca asertiunile acestuia anti-imigratie si anti-multiculturalism incalca valorile umane.

"Am luat cunostinta cu indignare de afirmatiile senatorului PDL Iulian Urban, care atribuie vina masacrului de la Oslo Uniunii Europene si liderilor ei, pentru ca au promovat multiculturalismul si nu s-au opus 'colonizarii musulmane'. Este un semn de iresponsabilitate si, din pacate, nu este prima oara cand reprezentanti ai PDL isi arata admiratia fata de extrema dreapta.

Nu este nici primul exemplu de atac rasist si xenofob din partea aceluiasi partid. (...) Iulian Urban ataca nu doar valorile fondatoare ale Uniunii Europene, ci si valorile general-umane. El nu a inteles nimic din ceea ce se intampla in Europa, o Europa care nu a fost si nu trebuie sa ajunga pe mana extremistilor de dreapta. Politicile de stanga au permis pastrarea pacii sociale si integrarea imigrantilor", spune Cretu, intr-un comunicat.

"Solicit o reactie ferma si publica din partea PDL fata de aceste pozitii iresponsabile si extremiste", adauga ea.

"Este o rusine ca exista un reprezentant al poporului roman care poate gandi astfel. De altminteri domul Urban a propus reintroducerea pedepsei cu moartea. Ce mai urmeaza? Interzicerea religiei musulmane? Expulzarea azilantilor? Crestinarea cu forta a tuturor celor de alte confesiuni? Si ne miram de ce Romanie este izolata in sanul UE?", se intreaba eurodeputatul PSD.

Iulian Urban: Nu Breivik a comis atentatul ci actualii lideri care conduc in UE

Corina Cretu se arata mirata si de lipsa gesturilor de compasiune a PDL si a presedintelui Basescu fata de poporul norvegian. "Reamintesc ca PDL este acum responsabil de politica externa a Romaniei. Nu am vazut un singur gest de compasiune din partea presedintelui Traian Basescu si a premierului Emil Boc fata de o natiune in doliu. Ei sunt 'de dreapta' si tacerea lor probabil spune ca victimele acelui act scelerat isi merita soarta, pentru ca erau 'de stanga'", mai spune comunicatul pesedistei.

"Europa are nevoie de imigranti, din multiple motive. Integrarea lor a decurs normal pana in momentul in care politicieni iresponsabili, precum domnul Urban, au folosit acest subiect pentru a atrage voturi. Imigrantul a devenit tap ispasitor pentru neputinta guvernelor de a rezolva problemele cetatenilor. Multiculturalismul nu este mort. Moarte sunt sufletele celor care, ca Urban, resping diferenta si viseaza la puritate rasiala", conchide Corina Cretu.

Senatorul PDL Iulian Urban scrie pe blog ca nu Anders Behring Breivik a comis atentatul din Norvegia, ci actualii lideri ai UE care "au bagat europenilor pe gat multiculturalismul" si nu s-au opus "colonizarii musulmane", generand in schimb gesturi criminale precum cel al scandinavului.

"Nu Breivik a comis atentatul, ci actualii lideri care conduc in UE! Stiu ca pare socant sa iei in discutie o asemenea ipoteza insa ea este cat se poate de reala. Exista milioane de nationalisti in Europa, continent lovit de multiple atentate savarsite de musulmani", scrie pe blog pedelistul, care analizeaza apoi clivajul intre "europenii nativi" si musulmani sau tigani.

El se arata apoi mirat ca europenii au ramas atat de toleranti fata de migratie si islamizare incat "din cei 550 de milioane de europeni nativi ai UE, s-a gasit doar unul care sa savarseasca un act de mare si inutila cruzime". "Asta spune multe despre incredibila toleranta si rabdare (inca) a europenilor. Imaginati-va reactia Chinei sau Rusiei in aceeasi situatie, a dictaturilor arabe (doar vedeti ca nu ezita sa-si masacreze propriile popoare). In acest haos extremist este uimitor ca doar un singur european a apasat pe tragaci pentru a exprima frustrarea fata de indiferenta si ipocrizia clasei politice europene in fata islamizarii si imigratiei ilegale care pun in pericol (conform discursului public) intreaga civilizatie si cultura europeana", opineaza senatorul de Ilfov.

"Daca poporul e dispretuit si ignorat de catre politicieni vom ajunge sa avem lunar cate unul care se apuca sa-si faca singur dreptate, disperat ca nu asculta nimeni aceste voci", avertizeaza parlamentarul.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#corina cretu urban, #Urban atac Norvegia , #stiri Corina Cretu