Corina Cretu: Daca nu pleaca Blejnar, trebuie sa plece Ungureanu

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 16:58 2390 citiri
Foto: presalocala.com

Vicepresedintele PSD Corina Cretu ii transmite premierului Mihai Razvan Ungureanu ca, daca nu-l demite pe seful ANAF Sorin Blejnar, atunci ar trebui sa-si prezinte propria demisie, intrucat nu e consecvent cu propria cerinta de performanta a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

"Finantatorul PDL, Sorin Blejnar, este motivul pentru care evaziunea fiscala continua sa triumfe in Romania. In acest moment, ANAF-ul lui Blejnar nu aduce bani la buget, ci protejeaza evaziunea fiscala a clientelei PDL", a precizat vicepresedintele PSD.

Ea a punctat ca premierul Ungureanu trebuie sa-si prezinte demisia daca nu-l destituie pe seful ANAF.

"Acum doua luni, premierul Ungureanu a precizat clar ca pana pe 17 aprilie seful ANAF, Sorin Blejnar, trebuie sa adune cel putin 1,5% din PIB, adica echivalentul a doua miliarde de euro, pentru a ramane in functie. 800 de milioane de euro este suma stransa de Blejnar la inceputul lunii aprilie, deci nici macar jumatate din suma solicitata de premier, iar asta, nu pentru ca a redus evaziunea fiscala, ci pentru ca a taiat din cheltuielile institutiei.

Mai mult, atingerea obiectivului de 2 miliarde de euro, bani adusi la bugetul de stat, este imposibila, in contextul in care, in tot anul 2011, Blejnar a reusit ''performanta'' sa colecteze aproximativ 70 de milioane de euro din combaterea evaziunii la alcool si produse vegetale, adica de aproape 30 de ori mai putin decat tinta stabilita de premier", remarca Cretu.

"Pentru aceste ''performante'' premierul Ungureanu trebuie sa-l destuie in secunda doi pe Sorin Blejnar, iar daca nu poate, trebuie sa-si prezinte demisia. De asemenea, atrag atentia domnului Ungureanu ca Banca Mondiala conditioneaza imprumutul de 1 miliard de euro de reorganizarea ANAF.

In traducere libera, finantatorii Romaniei stiu ca pot fi colectati bani, insa este nevoie de un ANAF corect, nu de un ANAF complice cu evazionistii. Situatia de la ANAF (prin mentinerea lui Blejnar in functie) vorbeste de la sine pentru toate aceste luni de mandat ale Guvernului Ungureanu: multe promisiuni spuse frumos, dar nicio fapta concreta! PDL fura in continuare", a mai declarat Corina Cretu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News