Corina Cretu critica noile dorinte de autonomie exprimate de Laszlo Tokes

Marti, 28 Septembrie 2010, ora 23:21 1711 citiri

Europarlamentarul PSD Corina Cretu critica noile declaratii ale lui Laszlo Tokes privind extinderea pretentiilor autonomiste asupra judetelor Bihor si Satu Mare.

Potrivit acesteia, "e foarte ingrijorator ca intr-un context economic si social dramatic, un lider politic al comunitatii maghiare sa promoveze teze iredentist-sovine, in loc sa caute solutiile de bun simt de care au nevoie stringenta toti cetatenii Romaniei, indiferent de nationalitate".

"Declaratia de luni a domnului Laszlo Tokes confirma, o data in plus, temeinicia motivelor pentru care am cerut demiterea sa din functia de vicepresedinte al Parlamentului European", declara Corina Cretu, care a solicitat, in prima sesiune in plen din aceasta toamna, retragerea calitatii incredintate lui Tokes in fruntea forului europarlamentar de catre Popularii Europeni, inclusiv de reprezentantii PD-L, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

"Nu poti inventa tot felul de autonomii aiuritoare, care nu sunt decat unul si acelasi lucru: separatism pe criterii etnice, bazat pe ideea unei superioritati a maghiarilor in raport cu toti ceilalti. Europa are suficienteprobleme legate de cresterea xenofobiei, a actelor rasiste, a discriminarii unor minoritati, fara sa mai fie nevoie de "contributia" in materie a unui vicepresedinte al Parlamentului European", subliniaza Corina Cretu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News