Corina Cretu cere CE s-o salveze pe invatatoarea care e in greva foamei

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 19:59 1649 citiri

Europarlamentarul Corina Cretu s-a declarat solidara cu invatatoarea Cristina Anghel, aflata in greva foamei de aproape 60 de zile si a cerut Comisiei Europene sa intreprinda un demers concret si urgent pentru salvarea vietii acesteia, dar si pentru a influenta o imbunatatire a conditiilor de trai ale angajatilor din sistemul public romanesc.

Invatatoarea aflata in greva foamei nu renunta la protest

"Doresc sa semnalez un caz cu conotatii umanitare deosebit de grave. O invatatoare din Romania, Cristina Anghel, se afla in greva foamei de aproape 60 de zile. Protestul ei indreptatit este determinat de reducerile salariale din sistemul de invatamant.

In urma deciziilor anti-sociale ale actualei guvernari de dreapta, categorii largi de bugetari sunt aruncate in lupta disperata pentru subzistenta. Cristina Anghel, in varsta de 51 de ani, este una din multele victime ale acestor masuri. Starea ei s-a inrautatit, fiind internata la terapie intensiva, iar medicii sunt sceptici in privinta capacitatii organismului ei de a mai rezista", atrage atentia Corina Cretu in interpelarea adresata Comisiei Europene.

In conditiile in care exista "o indiferenta totala a autoritatilor romane fata de acest caz disperat", europarlamentarul PSD solicita ajutorul Comisiei Europene, cerand acesteia sa se pronunte daca are in vedere un demers concret si urgent pentru salvarea vietii d-nei Anghel si pentru a influenta o imbunatatire a conditiilor de trai ale angajatilor din sistemul public romanesc.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News