Corina Cretu cere activarea Mecanismului UE de Protectie Civila, pentru sinistrati

Luni, 13 Februarie 2012, ora 22:38
2123 citiri
Corina Cretu cere activarea Mecanismului UE de Protectie Civila, pentru sinistrati

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a cerut, luni seara, premierului Mihai-Razvan Ungureanu, sa activeze Mecanismul de Protectie Civila al Uniunii Europene, pentru ca Romania sa poata beneficia de ajutorul necesar din partea Comisiei Europene si a celorlalte state membre ale UE.

Intr-un comunicat de presa remis redactiei Ziare.com, Cretu apreciaza ca situatia din tara necesita activarea acestui mecanism, pentru ajutorarea sinistratilor.

"Avand in vedere faptul ca Romania se confrunta cu o calamitate naturala de mari proportii, ce afecteaza dramatic numerosi cetateni, activarea Mecanismului de Protectie Civila al Uniunii Europene este o decizie necesara demararii asistentei din partea Centrului de Informare si Monitorizare al Comisiei Europene, precum si pentru punerea in miscare a modulului de protectie civila pentru operatiuni de cautare si salvare", se arata in comunicat.

Corina Cretu a subliniat ca mii de romani sunt, de mai multe zile, complet izolati si grav afectati de caderile masive de zapada, de ger si de viscol.

"Din pacate, in efortul de a veni in ajutorul sinistratilor, autoritatile romane se dovedesc depasite de situatie, fapt recunoscut, astazi, de catre presedintele Traian Basescu, care a declarat ca tara noastra nu dispune de dotarile necesare pentru a face fata nevoilor populatiei", a spus europarlamentarul.

Corina Cretu a mentionat ca acest mecanism de actiune comunitara a mai fost activat in conditii de iarna dificila, in ianuarie 2010, de catre Marea Britanie si Olanda, care au cerut sprijin pentru deblocarea autostrazilor inzapezite.

Vicepresedintele PSD i-a solicitat, de asemenea, premierului Ungureanu sa aiba in vedere riscul major al producerii de inundatii catastrofale, o data cu incalzirea vremii - situatie cu care se confrunta Bulgaria, care, de altfel, a activat, in urma cu cateva zile, Mecanismul de Protectie Civila al Uniunii Europene, beneficiind de ajutoare inclusiv din partea tarii noastre.

A.I.

De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
La începutul lunii martie 2024, vestea că Pro România negociază o alianță cu AUR a stârnit reacții vehemente din partea membrilor dar și a susținătorilor formațiunii politice conduse de...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#corina cretu, #Corina Cretu mecanism UE, #Cretu Mecanism UE sinistrati, #Mecanism UE Protectie Civila , #stiri Corina Cretu
Comentarii