Corina Cretu: Basescu si-a aratat disperarea, cauta dusmani ai poporului - TV Ziare.com

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 21:00
2576 citiri
Corina Cretu: Basescu si-a aratat disperarea, cauta dusmani ai poporului - TV Ziare.com

Corina Cretu, europarlamentar PSD, este de parere ca atacul dur al presedintelui Traian Basescu la Opozitie, de marti, inseamna ca acesta "isi arata disperarea si frica" si "gaseste dusmani ai poporului acolo unde nu sunt.

Corina Cretu a discutat cu cititorii Ziare.com despre proteste, discursul lui Traian Basescu, masurile de austeritate si decizia CCR de a declara neconstitutionala Legea comasarii alegerilor.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu europarlamentarul PSD Corina Cretu

Rugata sa comenteze discursul presedintelui, care i-a asemanat pe liderii Opozitiei cu comunistul Vladimir Voronin, fost presedinte al Republicii Moldova, Corina Cretu a raspuns: "Este o expresie a disperarii presedintelui, de a arunca vina si de a gasi dusmani ai poporului acolo unde ei nu sunt".

Intrebata daca masurile de austeritate luate de guvernul condus de Emil Boc nu au fost necesare in contextul crizei economice, Corina Cretu a raspuns ca, in opinia sa, populatia ar fi inteles masurile de austeritate "daca nu ar fi existat o atitudine de umilire si aroganta a guvernantilor".

"Nu am vazut ca Guvernul sa ceara bancilor sa contribuie mai mult sau celor bogati, au dat clientilor politici tot ce se poate da, iar pensionarii si oamenii au fost cei care au platit cel mai mare pret si acest lucru a enervat cel mai mult", a spus Corina Cretu.

Cretu sustine ca, in opinia sa, dupa protestele care au avut loc in Romania, ar fi normal ca Guvernul si presedintele Basescu sa isi dea demisia.

"Normal ar fi ca Guvernul sa-si dea demisia, sa punemun guvern tehnocrat, pentru ca acest guvern va face totul pentru a frauda alegerile. Aceasta este cererea oamnenilor, ca presedintele sa-si dea demisia si este corecta, deoare a actionat in mod cu totul nedemocratic", a spus Corina Cretu, la TV Ziare.com.

Europarlamentarul PSD a salutat decizia Curtii Constitutionale, care miercuri a declarat neconstitutionala Legea comasarii alegerilor, sustinand ca asumarea raspunderii pe aceasta lege reprezinta o sfidare a poporului.

"Eu cred ca este un semnal foarte bun, o victorie a bunului-simt, pentru ca acest guvern a incercat in mod neconstitutional si nedemocratic sa prelungeasca mandatele alesilor local. Aceasta cramponare de putere cred ca a enervat cel mai tare populatia si cred ca Guvernul ar trebui sa-si asume macar aceasta greseala si sa demisioneze astazi", a declarat Corina Cretu, adaugand ca legea comasarii alegerilor reprezinta o sfidare la adresa oamenilor.

De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
De ce au eșuat negocierile AUR cu Pro România. Victor Ponta: “Am fost zdrobiți de mamutul acesta PNL-PSD” VIDEO
La începutul lunii martie 2024, vestea că Pro România negociază o alianță cu AUR a stârnit reacții vehemente din partea membrilor dar și a susținătorilor formațiunii politice conduse de...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#corina cretu, #Cretu Basescu disperare, #Basescu dusmani popor , #stiri Corina Cretu