Corina Cretu, audiata in Parlament pentru postul de comisar european (Video)

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 07:31 2528 citiri
Foto: corinacretu.wordpress.com

Corina Cretu, europarlamentar PSD, va fi audiata luni, la ora 14, in Parlament.

Cretu este propunerea Romaniei pentru postul de comisar european pentru Politica Regionala si trebuie sa se prezinte in fata comisiilor pentru afaceri europene ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Romania obtine Politici Regionale: Scena politica jubileaza, Opozitia schimba macazul

Corina Cretu a obtinut portofoliul pentru Politici Regionale in noua Comisie Europeana (CE), a carei structura a fost anuntata de presedintele ales al institutiei, Jean-Claude Juncker, iar clasa politica romaneasca a fost incantata de succesul Romaniei, cu toate ca Opozitia a criticat initial desemnarea acesteia de catre premier, catalogand-o drept "ilegala".

Liderii Opozitiei, Klaus Iohannis si Vasile Blaga, contestasera nominalizarea Corinei Cretu, intr-o scrisoare adresata presedintelui Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, si presedintelui Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul.

Co-presedintii Aliantei Crestin Liberale (ACL) sustineau ca nominalizarea Corinei Cretu pentru un post european a fost facuta ilegal si ca o desemnare ilegala a unui comisar din partea Romaniei "ar afecta atat credibilitatea Comisiei Europene, cat si pe cea a presedintelui-ales al Comisiei Europene".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News