Corina Cretu ataca jurnalistii, dar nu neaga idila cu Colin Powell - Vezi cine ii ia apararea

Sambata, 03 August 2013, ora 14:32
10331 citiri
Corina Cretu ataca jurnalistii, dar nu neaga idila cu Colin Powell - Vezi cine ii ia apararea
Foto: corinacretu.wordpress.com

Europarlamentarul PSD Corina Cretu a avut sambata o prima reactie fata de dezvalurile facute in presa americana pornind de la corespondenta ei cu fostul secretar de stat american Colin Powell.

Spre deosebire de oficialul american, Corina Cretu nu neaga nimic, in schimb ataca jurnalistii romani care au publicat fotografiile.

"Unele site-uri din tara publica fotografii care - reamintesc opiniei publice - au fost furate din contul meu personal de e-mail prin-un act de piraterie informatica. Unele din aceste fotografii nu au nici un fel de legatura cu ceea ce se numeste 'corespondenta mea cu Colin Powell', pur si simplu faceau parte dintre amintirile mele personale, alaturi de alte zeci de fotografii din acel cont, de familie sau din activitatea mea profesionala.

Consider un abuz folosirea publica a acestor poze care au fost obtinute prin violarea corespondentei si care imi incalca dreptul elementar la viata privata", scrie Corina Cretu pe Facebook.

Europarlamentarul PSD a primit imediat sprijin moral din partea judecatorului Curtii Constitutionale Iulia Motoc.

"Poate trebuie sa te adresezi instantelor, Coirina si sa o faci urgent", scrie Iulia Motoc in primul comentariu atasat postarii pe Facebook.

Hackerul Guccifer, cunoscut dupa ce a spart e-mailurile mai multor personalitati din intreaga lume, a dat publicitatii fragmente compromitatoare din corespondenta purtata intre Corina Cretu si Colin Powell, de natura "foarte personala".

Colin Powell, in varsta de 76 de ani, ar fi intalnit-o prima oara pe Corina Cretu cand aceasta era consilier al presedintelui Ion Iliescu, fiind inalt diplomat roman pe vremea Administratiei George W. Bush, relateaza Fox News.

In corespondenta purtata intre cei doi, social-democrata il numeste pe fostul secretar de stat american iubirea vietii ei si descrie o relatie ce s-a intins pe mai mult de un deceniu.

Colin Powell s-a vazut nevoit sa nege o relatie cu Corina Cretu, lucru pe care aceasta inca nu l-a facut.

"Dupa ce am parasit Departamentul de Stat, din ianuarie 2005, am ramas in legatura prin e-mail. Ii dau deseori sfaturi in legatura cu gasirea unui loc la ONU sau in alte organizatii internationale. Cu trecerea timpului, e-mail-urile au devenit de natura foarte personala, dar nu au avut ca rezultat o relatie. Aceste tipuri de e-mail au luat sfarsit in urma cu cativa ani", a afirmat fostul secretar de stat american.

Colin Powell dezminte o relatie extraconjugala cu Corina Cretu (Video)

Scrisorile de amor ale Corinei Cretu catre Colin Powell: Ai fost cea mai mare iubire a vietii mele

Scandalul a umplut imediat paginile presei romane si internationale, si este departe de a se fi incheiat, mai ales ca PSD va trebui in curand sa stabileasca lista cu care se va prezenta la alegerile europarlamentare din 2014. Surse din lumea politica sustin si ca europarlamentarul PSD, despre care s-a scris ca i-ar fi starnit atentia si lui Tony Blair, ar fi avuta in vedere ca propunere pentru un post de comisar european.

In volumul de memorii "Intre linii" publicat de scriitorul Eugen Mihaescu in 2011, acesta spune despre Corina Cretu ca "il avea pe 'vino- ncoace'!" inca din 1993, atunci cand a cunoscut-o, in calitate de jurnalist, inainte de a urca treptele in politica, relateaza ziaristionline.ro.

"Aceasta a fost tehnica pe care a intrebuintat-o, de atunci in colo, ca sa reuseasca sa avanseze din umila pozitie de documentarist la cea de purtator de cuvant al Presedintiei. Trebuie sa admit ca a stiut sa aiba grija de propria cariera! Si nu i-a fost usor! Asemenea unei curtezane versate, raspandea zvonul ca ar fi incurcata cu unul sau altul dintre politicienii partidului. Intotdeauna altul decat cel care era amantul ei in realitate si, mai ales, unul superior ierarhic.

Azi se auzea ca e cu Oprescu si, de fapt, era cu Fulga si tot asa. Corina si-a construit cariera cocotandu-se pe umerii barbatilor prin patul carora a trecut, dar pastrand un aer inocent, care a reusit sa o pacaleasca pana si pe suspicioasa doamna Nina. Sotia presedintelui a primit-o pe Corina in casa si a luat-o sub aripa ei obladuitoare. Tanara functionara a stiut sa profite si de vesnica cearta dintre cele doua scorpii de la usa lui Iliescu, astfel incat, incet dar sigur, le-a adormit vigilenta devenind indispensabila presedintelui aflat intr-o perioada de efervescenta publicistica", scrie Eugen Mihaescu in cartea publicata la editura RAO.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Corina Cretu Powell, #Corina Cretu fotografii Powell, #Motoc Corina Cretu Powell , #PSD