Corina Cretu acuza in Parlamentul European ca Basescu si-a aservit serviciile si justitia

Marti, 03 Iulie 2012, ora 12:08 2666 citiri
Foto: EVZ

Europarlamentarul Corina Cretu a protestat in Parlamentul European, in sesiunea plenara de la Strasbourg, fata de abuzurile savarstite in Romania de institutii fundamentale ale statului, care, sustine ea, intervin partizan in lupta politica.

"Ma vad obligata sa protestez impotriva abuzurilor savarsite in Romania de institutii fundamentale ale statului, in special cele care tin de justitie si de serviciile secrete, care, in dispretul Constitutiei si al legilor au fost transformate de presedintele Traian Basescu si fost guvernare de dreapta in instrumente de control si constrangere in societate si care intervin partizan in lupta politica", a declarat vicepresedintele PSD, se arata intr-un comunicat remis marti Ziare.com.

In opinia europarlamentarului, aceste institutii "abdica de la misiunea lor, scopul lor prim fiind uitat, acum ele fiind folosite pentru a impiedica alternanta democraica la guvernare".

Mai mult, aceasta sustine ca romanii sunt martorii unei vendete politice, prin intermediul justitiei selective, la hartuirea medicilor si politistilor pentru ca-si fac datoria, la incalcari grave ale normelor fundamentale ale democratiei si statului de drept, intr-o tara membra a Uniunii Europene.

Totodata, Corina Cretu sustine ca este revoltator faptul ca "toata campania dezlantuita de institutiile subordonate presedintelui Traian Basescu este sustinuta de Popularii Europeni, acestia aratandu-se gata, asa cum au facut-o si in alte cazuri, sa tolereze derapaje anti-democratice pentru a-si pastra infulenta in Consiliul European".

M.G.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News