Corina Cretu acuza Comisia Europeana de lipsa de implicare

Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 16:18 2621 citiri
Foto: Arhiva

Europarlamentarul PSD Corina Cretu critica lipsa de implicare a Comisiei Europene pentru imbunatatirea sigurantei la locul de munca si a respectarii drepturile lucratorilor in Italia si sustine ca se complace intr-o pasivitate complice, evitand sa solicite explicatii si aplicarea dispozitiilor legale.

"Este revoltator faptul ca, desi s-a sesizat pana si presedintele Italiei in legatura cu accidentele de munca in serie, Comisia Europeana apreciaza ca, numai daca un anumit numar de cazuri similare ar fi adus la cunostinta Comisiei, aceasta s-ar vedea obligata sa solicite statului membru clarificari, precum si punerea in aplicare de dispozitii care sa puna capat practicilor semnalate.

Ma intreb cati muncitori trebuie sa cada victime ale conditiilor improprii de munca pentru a sensibiliza un Executiv european de dreapta, ce nu se sfieste, inca o data, sa-si afirme deschis cinismul", a declarat Corina Cretu, potrivit unui comunicat remis miercuri Ziare.com.

Europarlamentarul PSD a primit raspuns din partea Comisiei Europene, in care se arata ca au fost adoptate mai multe directive in scopul promovarii protectiei sanatatii si a securitatii lucratorilor, actul cel mai relevant in acest caz fiind directiva 92/57/CEE privind santierele temporare sau mobile.

"Desi au fost transpuse in legislatia italiana, practica demonstreaza ca legislatia in materie nu este respectata. Din pacate, asa cum s-a intamplat si in alte situatii in care am semnalat incalcari ale normelor europene in Italia, Comisia se complace intr-o pasivitate complice, evitand sa solicite explicatii si aplicarea dispozitiilor legale", mai precizeaza europarlamentarul PSD.

I.U.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News