Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cine merge in Comisia Europeana: Corina, Rovana sau poate Daciana?

Sambata, 30 August 2014, ora 22:31
5407 citiri
Cine merge in Comisia Europeana: Corina, Rovana sau poate Daciana?
Foto: Europolitics

Premierul Victor Ponta a vorbit, sambata, despre echilibrul cautat de Jean-Claude Juncker in Comisia Europeana, un echilibru al sexelor. Tot el a confirmat ca Romania ar putea trimite o femeie in Comisia Europeana.

In luna iulie, 11 state isi anuntasera deja candidatii la functia de comisar european. Niciuna dintre propuneri nu viza o femeie. Mai ramasesera doar 15 state care sa-si prezinte propunerile, printre care si Romania.

Victor Ponta confirma ca Romania ar putea trimite o femeie in Comisia Europeana

Europolitics a venit in intampinarea dorintei lui Juncker de a avea indeajuns de multe femei in Comisie, prezentand o lista cu 70 de nume din care s-ar putea alege comisarii europeni de sex feminin.

Sursa mentioneaza ca toate cele 70 sunt potrivite pentru o astfel de functie, fiind alese dupa ce s-au luat in considerare criterii precum educatia si cariera in politica.

Summit crucial al UE: Crizele de rezolvat, deciziile de luat, functii de impartit

Europoliticts, care a intocmit aceasta lista luna trecuta, a optat pentru candidati apropiati guvernelor sau coalitiilor aflate la guvernare.

Aceeasi sursa mentioneaza ca lista ar putea fi de doua ori mai lunga. In afara de Ungaria si Letonia, "unde in mod traditional e foarte dificil pentru femei sa devina lideri politici", teoretic din orice alta tara ar putea fi alesi comisari europeni de sex feminin, resursele fiind nelimitate, mai mentioneaza sursa.

In orice caz, exista nume din care se poate alege si nu e tarziu ca niste alegeri sa fie facute, mai noteaza Europolitics. "Noua Europa nu se va construi fara noi chipuri. Pana la urma, mai bine de jumatate dintre europeni sunt femei" - se mai arata in articol.

Din lista ce cuprinde 70 de nume, se evidentiaza, din partea Romaniei, doua nume: Corina Cretu si Rovana Plumb.

Rovana Plumb, in varsta de 54 de ani, din partea PSD, a fost deputat in Parlamentul European, fiind in prezent Ministrul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Corina Cretu, a doua nominalizare a Romaniei pentru functia de comisar european - surse

Recent, presa centrala scria, citand surse, ca o a doua nominalizare a Romaniei la functia de comisar european, pe langa Dacian Ciolos, care isi doreste un al doilea mandat, ar fi Corina Cretu, in prezent vicepresedinte al Parlamentului European.

Corina Cretu, in varsta de 47 de ani, tot din partea PSD, face parte din Parlamentul European din 2007, aceasta fiind si fost purtator de cuvant al primului presedinte ales in mod democratic in Romania (Ion Iliescu), scrie Europoliticts.

Cum premierul Victor Ponta a confirmat ca Romania va propune si o femeie pentru postul de comisar european, dar a refuzat sa dea vreun nume sau sa specifice portofoliul vizat, aceasta ar putea fi oricare din cele doua.

Iar daca in Comisia Europeana se cer femei, nu trebuie sa uitam ca si sotia premierului, Daciana Sarbu, ocupa un post de europarlamentar, deci ar putea la fel de bine sa fie propusa, in lipsa unei confirmari oficiale.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#femei Comisia Europeana, #Corina Cretu Rovana Plumb Comisia Europeana, #Romania femeie comisia europeana, #Victor Ponta femeie comisar european , #euroarlamentar
Comentarii
Poza DR.STRANGELOVE
DR.STRANGELOVE
rank 5
Poza 3trandafiribaroi
3trandafiribaroi
rank 5