Coreea de Nord a testat două rachete cu rază scurtă de acţiune, lansate dintr-un tren. Este al treilea exercițiu balistic de la începutul anului VIDEO

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 07:24 1741 citiri
Imagine de la momentul lansării FOTO captură YouTube

Coreea de Nord a lansat vineri două rachete cu rază scurtă de acţiune dintr-un tren, a anunţat presa de stat, acesta fiind al treilea test de arme de la începutul anului, în ciuda noilor sancţiuni americane, relatează AFP.

"Testele au fost organizate pentru a verifica şi observa stăpânirea procedurilor de acţiune de către regimentul de căi ferate”, a menţionat agenţia oficială de presă KCNA din Phenian.

Lansarea de vineri, 14 ianuarie, a survenit după decizia de miercuri a Washingtonului de a impune noi sancţiuni financiare asupra a cinci cetăţeni nord-coreeni, în urma testelor anterioare cu rachete pretinse a fi hipersonice.

Lansarea de vineri "a demonstrat o manevrabilitate ridicată şi o rată mare de succes”, potrivit KCN, care a adăugat că au avut loc discuţii "pentru stabilirea unui sistem de operare a rachetelor pe calea ferată în toată ţara".

Lansările au avut loc la 14.41 şi 14.52 (05.41 şi 05.52 GMT), iar rachetele au parcurs o distanţă de 432 km la o altitudine de 36 km spre estul peninsulei coreene, au declarat şefii de stat major din Coreea de Sud.

A fost al treilea test de armament nord-coreean în această lună, după două teste hipersonice reuşite, potrivit Phenianului, primul pe 5 ianuarie şi apoi al doilea, supravegheat personal de liderul Kim Jong Un, pe 11 ianuarie.

Ca răspuns, Statele Unite au impus noi sancţiuni asupra Phenianului în această săptămână, secretarul de stat Antony Blinken afirmând că Coreea de Nord încearcă probabil "să atragă atenţia" cu această serie de tir cu rachete.

Phenianul a acuzat Statele Unite că au agravat "în mod intenţionat" situaţia.

Dialogul dintre Phenian şi Washington rămâne blocat după ce discuţiile dintre Kim Jong Un şi preşedintele de atunci al SUA, Donald Trump, s-au întrerupt în 2019.

Coreea de Nord a lansat pentru prima dată o rachetă de testare dintr-un tren în septembrie 2021.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii