În ce activități trebuie să-ți implici copilul pentru a avea încredere în el. Unde greșesc părinții

Miercuri, 01 Iunie 2022, ora 22:11
9778 citiri
În ce activități trebuie să-ți implici copilul pentru a avea încredere în el. Unde greșesc părinții
Implicarea copilului în trebuie gospodărești îl ajută să-și crească stima de sine FOTO: Pixabay.com

Copilul are nevoie de reguli şi limite, spun specialiștii. Și trebuie să îl pui să facă treburile gospodărești.

Cu cât copilul crește, el trebuie implicat în tot ceea ce înseamnă activitatea casei. Pentru că numai așa își va crește stima de sine.

Cum îi ajutăm pe copii să se prețuiască

Copiii care îşi cunosc punctele forte şi cele slabe şi se simt bine în pielea lor par să trateze cu mai multă uşurinţă conflictele şi să reziste cu brio presiunilor.

În schimb, pentru copiii cu stimă de sine scăzută provocările de zi cu zi sunt surse majore de anxietate şi frustrare.

Părinții au un rol cheie în toată această poveste. Deci ai grijă ce îi spui. Copiii sunt foarte sensibili la cuvinte, mai ales atunci când vin de la părinţi. Nu uita să îţi lauzi puștiul pentru o sarcină dusă cu bine la sfârşit şi, totodată, pentru efortul pe care l-a depus. Trebuie să fii sincer.

Fii un model pozitiv

Fii un model pozitiv. Dacă tu, ca mamă, eşti foarte exigentă cu tine însăţi, pesimistă şi nerealistă în legătură cu abilităţile tale, copiii tăi ar putea avea o oglindă în tine.

Este important pentru părinţi să afle ce păreri mai mult sau mai puţin iraţionale are copilul despre sine. Fie că îşi doreşte să atingă perfecţiunea, să fie atractiv, îndemanatic sau orice altceva, ajută-l să realizeze ce este fezabil şi ce nu.

Fii spontană şi afectuoasă. Dragostea părintească va contribui la construirea unei stări de spirit optimiste şi a stimei de sine. Îmbrăţişează-l şi spune-i cât de mândră eşti de el atunci când vezi cât efort depune pentru a realiza ceva, în ciuda eşecurilor anterioare.

Nimic nu se compară cu iubirea părinților

Să fii părinte este o funcție în care trebuie să investești. În perioada de creștere a copilului, nu jucăria este importantă, ci faptul că-i ești alături și știi să-l asculți. Dacă copilul niciodată nu a fost lăudat în fața familiei, el nu are să fie un adult plin de viață.

Iată câteva propoziţii pe care nu ar trebui să i le spui niciodată copilului tău, dacă vrei să-l ajuţi să se dezvolte la nivel personal: de ce nu poţi fi şi tu ca şi ceilalţi, nu ești în stare de nimic, nu te mai iubesc dacă nu ești cuminte sau te voi pedepsi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China cere mai multă "încredere" în relațiile cu Statele Unite. Mesajul transmis de către un oficial important
China cere mai multă "încredere" în relațiile cu Statele Unite. Mesajul transmis de către un oficial important
Ministrul chinez al apărării, Dong Jun, a lansat un apel la mai multă "încredere" între Beijing şi Washington în cursul unei discuţii cu omologul său american, Loyd Austin, prima la acest...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#copil, #stima de sine, #incredere, #parinti , #copii
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
După iubirea părintească, practicarea sporturilor individuale și de