O fetiţă de un an și jumătate, lovită de un adolescent pe trotinetă electrică, în parc

Marti, 31 Mai 2022, ora 13:39
2882 citiri
O fetiţă de un an și jumătate, lovită de un adolescent pe trotinetă electrică, în parc
Imagine de la locul incidentului FOTO bihon.ro

O fetiţă în vârstă de 1 an și 6 luni a fost victima unui accident produs luni seară, 30 mai, într-un parc din Oradea, după ce a fost lovită pe o alee de un adolescent care circula pe o trotinetă electrică.

La locul incidentului s-au deplasat poliţişti de ordine publică şi un echipaj al SMURD Bihor.

Potrivit primelor date comunicate de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, accidentul a fost semnalat printr-un apel la numărul de urgenţă 112 la ora 18.35.

"Colegii mei se află la faţa locului. A fost un accident pe o alee a parcului. O fetiţă de 1 an şi 6 luni a fost acroşată de o de un minor de 14 ani. Poliţiştii Biroului rutier Oradea continuă cercetările pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului rutier", a declarat Alina Fărcuţa pentru Bihoreanul.

Copilul nu a fost grav rănit, având câteva contuzii. Totuși, a fost transportat cu un echipaj al SMURD la Unitatea de Primire a Urgențelor, pentru investigații suplimentare.

"Copilul este conştient, nu este grav rănit. Are un hematom frontal şi i se va face o tomografie", a explicat dr. Béres Zsolt, purtătorul de cuvânt al UPU-SMURD Bihor.

Potrivit unui regulament adoptat prin Hotărârea Consiliului Local 123/2022, utilizatorii trebuie să folosească pistele pentru biciclişti, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, să circule doar pe banda întâi. Viteza cu care acestea pot rula este limitată la maximum 25 km/h, cu excepţia zonei centrale, precum Piaţa Unirii, unde este de 10 km/h.

Conform aceluiaşi regulament, circulaţia trotinetelor pe aleile din parcuri sau din grădini publice este interzisă, cu excepția cazurilor când nu stânjenesc circulația pietonilor.

Trotinetele nu pot staţiona şi nu pot fi parcate pe carosabil, în staţiile de transport public sau de taxi, pe locurile de parcare ale maşinilor, pe trecerile de pietoni sau pe pistele pentru biciclişti, pe spaţiile verzi ori în zonele de acces auto.

Regulamentul prevede sancţiuni între 200 şi 400 lei, care pot fi aplicate atât de poliţiştii rutieri, cât şi de cei locali.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
Un călător a murit după ce a căzut pe calea de rulare în stația de metrou Obor. Se ia în calcul o tentativă de sinucidere
A fost panică, joi seară, 18 aprilie, în staţia de metrou Obor. Oamenii care așteptau să vină trenul au văzut cum un călător a căzut pe şine. UPDATE: 22:10: Potrivit Antena 3,...
Accident între un TIR și două autoturisme, la Mizil. Un elicopter SMURD, chemat de urgență să intervină
Accident între un TIR și două autoturisme, la Mizil. Un elicopter SMURD, chemat de urgență să intervină
Un accident rutier soldat cu trei victime s-a produs miercuri la prânz, 17 aprilie, pe DN 1B, la Mizil, traficul în zonă fiind complet blocat. La locul accidentului a fost chemat un elicopter...
#copil, #accident, #trotineta electrica, #parc, #oradea , #accident