Trei adolescenți cercetați penal pentru că au închis un băiat de 12 ani într-o cușcă metalică. „Ia uite, căţelul de cuşcă!” VIDEO

Luni, 13 Martie 2023, ora 14:50
4811 citiri
Trei adolescenți cercetați penal pentru că au închis un băiat de 12 ani într-o cușcă metalică. „Ia uite, căţelul de cuşcă!” VIDEO
Trei adolescenți cercetați penal pentru că au închis în cușcă un coleg de școală FOTO captură video/news.ro

Imagini dure, în care se vede cum un copil în vârstă de 12 ani este închis într-o cuşcă de către mai mulţi colegi, au fost făcute publice de către tatăl băiatului agresat, care reclamă că de aproape un an nici Poliţia, nici Inspectoratul Şcolar Judeţean nu au luat măsuri faţă de agresori.

Poliţia judeţeană Bacău a anunţat că în acest caz trei adolescenţi cu vârste între 14 şi 16 ani, la data faptelor, sunt cercetaţi pentru lovire şi lipsire de libertate.

În imaginile se vede cum un copil este închis într-o cuşcă metalică, iar un alt copil îl ironizează: „Ia uite, căţelul de cuşcă, turbalin!”, în timp ce băiatul închis cere să fie scos de acolo. Imaginile au fost filmate în data de 9 aprilie 2022.

Tatăl copilului, care şi-a dat acordul ca imaginile să fie făcute publice, explicând că îşi doreşte „ca astfel de fapte să nu se repete”, a declarat că imaginile au fost filmate la Liceul Tehnologic din localitatea Parincea.

Bărbatul susţine că la conducerea şcolii se mai află un alt film, realizat în aceeaşi zi, în care se vede cum băiatul este bătut cu beţe băgate prin gard, în timp ce agresorii strigă la el: „câine rău!”.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău anunţă că trei copii care la data faptelor aveau vârste între 14 şi 16 ani sunt cercetaţi pentru lovire sau alte violenţe şi lipsire de libertate. Cazul este cercetat sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău. Poliţia precizează că procedura din cursul urmăririi penale este nepublică, subliniind că „la finalizarea cercetărilor dosarul va fi înaintat unităţii cu propunere, ca urmare a administrării întreg probatoriului”.

În schimb, tatăl copilului susţine că sunt patru copii care i-au agresat fiul, spunând că nu îşi explică de ce doar trei sunt cercetaţi.

„Sunt patru copii: doi fraţi şi încă doi. Copilul meu stătea pe bancă, l-au prins din spate, l-au luat, l-au bătut”, a mai spus tatăl băiatului.

Acesta a subliniat că şi-a propus să facă plângere penală pe numele inspectorului şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău, Ana-Maria Egarmin, pe care o acuză de lipsă de implicare.

În luna februarie, Inspectoratul Şcolar Bacău a exprimat un punct de vedere cu privire la acest subiect: „ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu au muşamalizat incidentul din aprilie 2022, ba din contra, la momentul în cauză, în scopul lămuririi contextului reclamat, au conlucrat, anunţând chiar instituţiile competente pentru a interveni, mai ales că evenimentul s-a petrecut în curtea primăriei, nu în perimetrul şcolii!!!, lucru confirmat de cercetările agenţilor de poliţie şi înregistrat în documentele întocmite de aceştia sau de reprezentanţii şcolii. Mai mult, părinţii elevilor implicaţi au fost înştiinţaţi de incident şi că este în lucru un dosar penal, fapt dovedit prin semnarea de luare la cunoştinţă de către mama copilului agresat. ISJ Bacău şi unitatea de învăţământ nu efectuează anchete sau cercetări penale!” transmitea, în luna februarie a acestui an, IŞJ Bacău.

Tatăl copilului agresat a mai declarat luni, la aproape un an de la incident, că este nemulţumit de modul în care autorităţile se implică în rezolvarea acestui caz şi prevenirea altor situaţii de acest gen, mai ales că şi după incidentul din aprilie fiul lui a mai fost agresat în apropierea şcolii, de alţi colegi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#copil, #cusca, #cusca metalica, #elevi, #cercetati penal , #elevi