Cine e vinovat de prăbușirea coloanei de marmură peste un copil la Primăria Capitalei. Băiețelul este în stare gravă, politicienii își aruncă ”săgeți otrăvite”

Miercuri, 24 August 2022, ora 20:03
7281 citiri
Cine e vinovat de prăbușirea coloanei de marmură peste un copil la Primăria Capitalei. Băiețelul este în stare gravă, politicienii își aruncă ”săgeți otrăvite”
Tatăl fuge cu copilul rănit spre ieșirea din primărie FOTO: captură video

Accidentul de luni, 22 august, din sediul Primăriei Capitalei, unde o statuie a căzut peste un copil și l-a rănit grav, este departe de a fi soluționat. Momentan se caută vinovații. În acest timp, copilul este la spital încă în stare gravă.

Momentan au început anchete în acest sens. Până acum, municipalitatea a transmis că statuieta a căzut după ce copilul s-a urcat pe ea. Acest lucru reiese și din imaginile de pe camerele video. Însă mai sunt multe lucruri de stabilit referitor la acest incident.

Copilul rănit în primărie, operat după două zile de investigații

Spitalul Grigore Alexandrescu, unitatea medicală unde se află copilul internat, a anunțat că urma să fie operat miercuri, 24 august.

„În cursul zilei de astăzi copilul va fi supus unei intervenții chirurgicale stabilită în urma finalizării investigațiilor”, a anunțat echipa medicală, miercuri, într-un comunicat.

Sunt singurele informații oficiale primite de la spital deoarece familia nu și-a dat acordul pentru altele.

Băiețelul a fost adus în stare gravă luni după-amiază după ce o coloană decorativă de pe holul unde se afla împreună cu tatăl său a căzut peste el. De atunci se află la terapie intensivă.

Anchetă la poliție și la Primăria Capitalei

Între timp, poliția face anchetă, iar acuzațiile sunt de vătămare corporală. Dar și municipalitatea a anunțat că a deschis o anchetă administrativă. Însă din niciuna dintre părți nu vin informații relevante în acest sens.

Potrivit unor surse Ziare.com, miercuri, la poliție, ”se verificau documente”, urmând ca joi, cel mai probabil să se audieze și martori.

Camerele de supraveghere din holul unde s-a petrecut incidentul au surprins momentul în care o statuie cade pe copilul de 6 ani.

Imagini cu puternic impact emoțional

Sursa: YouTube Euronews Romania

Se vede cum băiatul se urcă pe statuie, iar aceasta se prăbușește peste copil chiar sub ochii tatălui care era în hol și stătea de vorbă cu o persoană. Bărbatul venise la primărie ca să semneze o petiție.

Imediat l-a luat în brațe pe copil și a fugit să ceară ajutor.

Deși am încercat să vedem ce se mai întâmlă în ancheta anunțată de primărie, nu am primit un răspuns până la publicarea acestei știri, nici de la primarul Nicușor Dan, nici de la echipa de comunicare.

Singura informare despre incident de la PG a fost transmis luni.

”Luni, 22 august 2022, în jurul orei 13.40, în holul de la intrarea principală în sediul Primăriei Municipiului București, a avut loc un accident implicând un copil de 7 ani, însoțit de tatăl său, care venise la primărie pentru rezolvarea unei probleme.

Conform informațiilor furnizate de martori, copilul s-a urcat pe una dintre coloanele decorative din hol și a căzut împreună cu coloana, suferind traumatisme. La intervenția angajaților PMB, el a fost preluat în mai puțin de 5 minute de o ambulanță, fiind dus imediat la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. La momentul urcării în ambulanță, copilul era conștient.

Reprezentanții Primăriei Capitalei au luat legătura cu spitalul, obținând confirmarea faptului că victima accidentului se află în grija medicilor din spital.

Menționăm că în holul unde a avut loc accidentul există două coloane decorative, lucrări de artă plastică monumentală, expuse acolo începând cu anul 2016.

Pentru elucidarea împrejurărilor accidentului va fi făcută o anchetă administrativă în cadrul Primăriei Capitalei, în paralel cu ancheta deja demarată de poliție”, a transmis Primăria Capitalei luni, 22 august, la câteva ore după incident.

Acuzații reciproce între Nicușor Dan și Gabriela Firea

Din comunicatul citat mai sus, reiese că opera de artă, ”Simfonia neagră”, poartă semnătura sculptorului Florin Codre, se afla acolo din 2016, adică de pe vremea Gabrielei Firea.

În replică, Firea, în prezent senatoare PSD, a reacționat pe contul ei de socializare, acuzândul pe Nicușor Dan că încearcă să arunce vina pe ea.

”Actualul primar general încearcă să arunce vina către mine și în acest caz, spunând că statuia respectivă se află în primărie din timpul mandatului meu.

Și clădirea primăriei era acolo de pe vremea mea, ba chiar și de pe vremea celorlalți primari generali, din 1990 încoace, când clădirea construită între anii 1906-1910 a început să funcționeze ca sediu al Primăriei Generale.

Și statuile, Simfonie Roz și Simfonie Neagră, sunt în clădire cu mult înainte să ajung eu acolo: au fost cumpărate încă din anul 2010 pentru a ajunge în sediul primăriei și se află în lista monumentelor de for public ale Municipalității”, scrie gabriela Firea pe pagina ei de facebook.

Firea mai precizează însă că acest incident putea fi evitat dacă nu se permitea accesul cetățenilor prin ușa din față a clădirii.

”Scenariul de securitate la incendiu aprobat de ISU stabilește că cetățenii pot intra în primărie pe cele două intrări laterale din strada Ellie Radu și strada Anghel Saligny. Însă Nicușor Dan se hrănește din declarații populiste. Pe primarul general nu l-a interesat ce a spus ISU referitor la siguranța oamenilor, ci doar propria imagine. Așa au apărut, din păcate, consecințele nedorite ale unei acțiuni făcute pentru “ a da bine” în spațiul public”, mai scrie Firea pe facebook.

Ea a mai explicat că primăria are avizul ISU de funcționare și respinge acuzațiile conform cărora clădirea ar fi nesigură.

Nicușor Dan nu a reacționat la acuzații.

Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
Avarie majoră la Termoenergetica. Firea nu pierde ocazia să-l atace pe Nicușor Dan, pentru că jumătate dintre bucureşteni se spală cu apa încălzită la ibric
ELCEN a anunţat o avarie majoră la reţeaua de termoficare operată de Termoenergetica, CET Bucureşti Vest fiind indisponibilizată, iar CET Grozăveşti neputând fi pornită. În acest...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#copil ranit primarie, #Primaria Bucuresti, #NIcusor Dan, #Gabriela Firea, #statui , #accident