Medicii au reușit să-i reatașeze unei fete de 13 ani piciorul retezat de tren. Intervenția chirurgicală a durat zece ore

Miercuri, 26 Ianuarie 2022, ora 15:54
5195 citiri
Medicii au reușit să-i reatașeze unei fete de 13 ani piciorul retezat de tren. Intervenția chirurgicală a durat zece ore
Momentul în care fata a fost lovită de tren FOTO Observatornews.ro

Medicii de la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iaşi au efectuat o intervenţie chirurgicală de zece ore, în timpul căreia au replantat piciorul unei fete de 13 ani, victimă a unui accident feroviar care a avut loc marţi, 25 ianuarie, în Gara Bacău.

Managerul Spitalului de Pediatrie, Alina Belu, a declarat că fata a fost operată în cursul nopţii de marţi spre miercuri, de o echipă mixtă, în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

"A fost adusă la noi cu o stare generală gravă, conştientă, cu leziuni multiple, care au fost investigate imagistic. Imediat a fost dusă în blocul operator şi, sub coordonarea unei echipe multidisciplinare, a fost stabilizată", a declarat dr. Tamara Solange Roşu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

După o intervenţie chirurgicală care a durat zece ore, s-a reuşit replantarea antepiciorului drept, cu stabilirea vascularizaţiei. Post operator fata a fost internată în clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului.

"În acest moment copilul este detubat, este conştientă, stabilă hemodinamic şi respirator. Intervenţia chirurgicală a avut scopul de a realiza replantarea membrului amputat şi de a asigura viabilitatea membrului.

După 24-36 de ore de la această intervenţie, după ce avem confirmarea viabilităţii membrului replantat, vom efectua intervenţii chirurgicale de construcţie a tuturor elementelor anatomice pentru a conferi şi funcţionarea membrului. Cu siguranţă va fi nevoie de măcar încă două intervenţii chirurgicale.

Una va fi efectuată mâine (joi - n.red.) pentru reconstrucţia structurilor tendinoase şi a structurilor nervoase pentru asigurarea funcţiei piciorului. Probabil că în cursul zilei de sâmbătă sau duminică va urma o intervenţie chirurgicală de acoperire a unor defecte foarte largi", a declarat dr. Sidonia Susanu, coordonatorul Clinicii de Chirurgie Plastică şi Reparatorie.

Fată de 13 ani a fost transportată de urgență la spital marți seară, 25 ianuarie, după ce a fost accidentată de o locomotivă, în Gara CFR Bacău.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, inspectorul principal Cătălina Păduraru, a declarat că fetiţa ar fi încercat să treacă liniile ferate prin loc nepermis.

Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
Artistul care făcea senzație a ajuns să cerșească, la 86 de ani: ”Nu mai am niciun dinte în gură”
Artistul care făcea senzație a ajuns să cerșească, la 86 de ani: ”Nu mai am niciun dinte în gură”
Paul Gherman este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de petrecere, care pe vremuri făcea senzație în Iași, dar și în alte orașe importante ale țării. Era recunoscut drept unul...
#copil lovit tren, #picior, #amputat, #operatie, #Iasi , #accident