Învățătoare, despre "marea schimbare" în comportamentul elevilor: "Părinții blânzi sunt de vină pentru distrugerea copiilor"

Duminica, 25 Februarie 2024, ora 15:29
7145 citiri
Învățătoare, despre "marea schimbare" în comportamentul elevilor: "Părinții blânzi sunt de vină pentru distrugerea copiilor"
Copii la școală FOTO Unsplash

Pe măsură ce mulți profesori își exprimă îngrijorările profunde cu privire la viitorul Generației Alpha, o învățătoare și-a împărtășit "opinia nepopulară" cu privire la modul în care "părinții blânzi" "distrug" copiii.

Profesoara a apelat la TikTok pentru a sublinia provocarea masivă cu care se confruntă profesorii. Cassie Martinez a explicat că a predat la grădiniță timp de 10 ani și a observat o schimbare semnificativă în comportamentul elevilor săi, considerând că aceasta este cauzată de schimbările în stilurile de educație.

"Părinții blânzi distrug copiii"

"Simt că acum 10 ani, copiii erau foarte ușor de gestionat", a explicat Martinez. "Înțelegeau că trebuie să fie respectuoși față de adulți, față de profesori. Înțelegeau ce este școala și cum să se comporte adecvat."

"Acum, în societatea de astăzi, părinții blânzi distrug copiii", a adăugat ea.

Martinez a sugerat că acest stil de educație nu este întotdeauna benefic pentru fiecare copil și că unii au nevoie de o abordare mai autoritară.

De fapt, cercetările au arătat că strategiile de parenting blând nu sunt întotdeauna eficiente în gestionarea comportamentului agresiv și opozițional al copiilor. Potrivit Simply Working Mama, "Accentul pus pe validarea emoțională și lipsa limitelor stricte poate duce la lipsa de structură și disciplină pentru copii."

Parentingul blând poate oferi o metodă alternativă la natura problematică a anumitor abordări autoritare. Potrivit The New Yorker, parentingul blând a câștigat popularitate datorită abordării sale de a ajuta copiii să recunoască și să înțeleagă "sentimentele și motivațiile din spatele comportamentului provocator, în loc să corecteze comportamentul în sine."

Psihologia din spatele acestui stil de parenting sugerează respectarea limitelor, oferirea de alegeri în loc de ordine și evitarea utilizării recompenselor sau pedepselor.

La final, atunci când este folosit în mod corespunzător, parentingul blând permite copilului să devină conștient de sine și să dezvolte inteligența emoțională, astfel încât să-și poată gestiona mai bine emoțiile. "Copilul devine o persoană care se auto-reglează, amabilă și conștiincioasă pentru că vrea să fie, nu pentru că va primi înghețată", sugerează The New Yorker.

Cu toate acestea, se pare că acest stil de parenting a fost înțeles greșit de mulți și a scăpat de sub control.

Părinții le permit copiilor să facă ce doresc

Utilizatorii de pe TikTok în comentarii au sugerat distincții între parentingul blând și parentingul 'pasiv' sau 'absent'. În timp ce perspectiva de a-i învăța pe copiii noștri să îmbrățișeze și să înțeleagă emoțiile este fără îndoială necesară, unii părinți au abordat greșit acest stil de parenting, permițându-le copiilor să se comporte frecvent necorespunzător fără consecințe sau acțiuni disciplinare.

Oamenii au caracterizat această abordare drept parenting "pasiv" sau "absent", ceea ce implică faptul că părinții permit copiilor să facă ce doresc, fără prea multă direcție sau ghidare, în scopul de a le face pe plac și de a evita conflictul. "Cred că parentingul blând este confundat cu parentingul pasiv. Adevăratul parenting blând este autoritar cu conștientizare emoțională", a explicat un profesor cu 10 ani de experiență în comentariile de pe TikTok ale lui Martinez.

"Eu cred că problema este că cei care încearcă să practice parentingul blând nu-l înțeleg, iar ceea ce se întâmplă cu adevărat este parentingul absent", a adăugat o altă persoană în comentarii.

Din cauza acestei lipse de îndrumare parentală, mulți copii sunt dezlănțuiți în clasă, iar profesorii își petrec cea mai mare parte a timpului încercând să recapete controlul, în loc să predea efectiv elevilor.

"Mâinile noastre sunt legate, nu putem face mare lucru atunci când elevii se poartă rău, când strigă, când înjură, când aruncă scaune. Ei încearcă să lovească profesorii cu jachetele, calcă pe picioarele lor", a exprimat Martinez cu îngrijorare. "Aceasta nu este în regulă, este momentul în care parentingul blând nu a fost benefic pentru acel copil."

"Copiii mei nu primesc educația pe care o merită pentru că profesorii sunt preocupați să gestioneze copiii 'răi'. Nu este corect", a comentat un părinte pe TikTok.

O cauză principală a acestei probleme are probabil mult de-a face cu scăderea tot mai mare a respectului pentru profesori din partea părinților și a administrației. Cu efectul mental pe care utilizarea excesivă a tehnologiei l-a avut asupra copiilor, alături de accentul predominant al educației publice pe teste standardizate, există o scădere masivă a bucuriei autentice de a învăța.

Datorită lipsei de sprijin și respect cu care se confruntă profesorii nu doar din partea elevilor lor, ci și din partea părinților și a comunității academice, ei își dau demisia într-un număr tot mai mare.

Conform unui raport de date al Biroului de Statistică al Muncii și raportat de Wall Street Journal, nici mai mult, nici mai puțin de 300.000 de profesori din SUA au ales să-și părăsească profesia între februarie 2020 și mai 2022.

Mulți profesori consideră că o criză în rândul Generației Alpha este iminentă dacă acest stil de parenting blând continuă. În timp ce, în circumstanțe potrivite, există multe beneficii ale aplicării corecte a parentingului blând, în realitate, din cauza unui număr mare de factori contribuitori, copiilor li se transmite ideea că sunt imuni la consecințe, iar profesorii sunt profund îngrijorați pentru viitorul lor.

Profesorii cer de urgență găsirea unui echilibru între parentingul blând și cel autoritar înainte să fie prea târziu.

Odată ce un copil ajunge în adolescență, comportamentul lor va deveni mult mai dramatic și mai dificil de reglementat și se va agrava.

Nicio metodă de educație nu este perfectă, dar există o urgență pentru echilibru atunci când vine vorba de creșterea copiilor.

Să educi copiii nu este o sarcină ușoară, dar dacă numeroși profesori din întreaga țară exprimă îngrijorări cu privire la viitorul Generației Alpha din cauza comportamentului lor, acest lucru semnalează o prioritate de a recâștiga controlul înainte ca lucrurile să escaladeze, scrie yourtango.com.

"Trebuie să-i înveți pe copii tăi ce este bine și ce este rău. Dacă copiii tăi nu știu ce este bine și ce este rău, vor sfârși în închisoare", a subliniat Martinez. "Profesorii nu au nimic cu copiii, profesorii sunt acolo să își facă treaba, iar copilul tău împiedică acel profesor să își facă treaba. Copilul tău împiedică și ceilalți elevi din clasă să învețe."

Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
Tânără reținută după ce a înlocuit banii părinților săi cu bancnote false. Cum au aflat aceștia ce a făcut fiica lor
O tânără de 24 de ani a fost reţinută, după ce a sustras bani din locuinţa părinţilor şi i-a înlocuit cu bancnote falsificate. Fapta a fost depistată când părinţii au încercat să...
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
#copii, #elevi, #schimbari, #invatatoare, #vina, #parinti, #blandete , #stiri invatamant