ILFOV | Copii și profesori, premiați la un concurs de artă plastică dedicat Sfântului Andrei

Advertorial
Luni, 05 Decembrie 2022, ora 17:10
6657 citiri
ILFOV | Copii și profesori, premiați la un concurs de artă plastică dedicat Sfântului Andrei
FOTO: cjilfov.ro

Consiliul Județean Ilfov, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, a premiat câștigătorii concursului de artă plastică "Sfântul Andrei – Ocrotitorul României". Evenimentul a fost organizat luni 28 noiembrie la Centrul Cultural "Ion Manu" din Otopeni. În total, au fost acordate 200 de premii constând în diplome și rucsacuri pentru elevii ilfoveni care au participat la concurs și pentru profesorii coordonatori.

Cu ocazia sărbătorii Sfântului Andrei, elevii din școlile din Ilfov au fost invitați să participe la concursul de pictură "Sfântul Andrei – Ocrotitorul României”. În cadrul acestuia, cei mai mici, de la clasele I-IV, dar și cei mari, de la clasele V-VIII și IX – XII, au avut oportunitatea să își exprime credința și modul în care privesc această sărbătoare, de o importanță deosebită pentru români.

Copiii s-au folosit de culori, puțină apă și multă imaginație, pentru a crea lucrări cu tema Sf. Andrei. Picturile au fost realizate atât pe foaie, cât și pe pânză, sticlă și lemn și au fost expuse la Centrul Cultural "Ion Manu" din Otopeni. În urma jurizării, cele mai bune lucrări au primit premii care au constant în rucsacuri ce conțineau materiale de pictură (pânze, culori acrilice, pensule, pixuri, etc.), cărți și obiecte tradiționale.

La eveniment au participat Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov, Cristina Ghiță, inspector școlar general adjunct, Bogus Vasile, inspector școlar, împreună cu Alexandrina Niță, director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.

"Este întotdeauna o bucurie pentru noi să vedem atât de multă imaginație la copii și să admirăm lucrările lor, pe care le realizează cu multă pasiune și cu dragoste pentru artă. Elevii au o capacitate extraordinară să-și imagineze cum va arăta o anumită lucrare, iar acea viziune, atunci când este așternută pe pânză sau pe hârtie, devine o adevărată operă de artă. Sunt foarte încântată și mă bucur pentru elevii ilfoveni care au participat. Îi felicit pe toți! Îi felicit și pe profesorii coordonatori!", a declarat Alexandrina Niță, directoarea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov.

"Centrul Județean Pentru Cultură Ilfov ne încântă continuu cu activități educative care îi ajută pe oameni să își transpună imaginația în cuvinte, imagini, obiecte.", a transmis și Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov.

Concursul de artă plastică "Sfântul Andrei – Ocrotitorul României" a fost susținut de Consiliul Județean Ilfov prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ilfov, Inspectoratul Școlar Județean Ilfov și Centrul Cultural "Ion Manu" Otopeni.

David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
#copii, #profesori, #premii, #scoala, #pictura , #stiri invatamant
Comentarii