Bebeluși lăsați să doarmă afară iarna, pe un frig crunt. „O metodă foarte ciudată” VIDEO

Miercuri, 22 Februarie 2023, ora 12:29
5155 citiri
Bebeluși lăsați să doarmă afară iarna, pe un frig crunt. „O metodă foarte ciudată” VIDEO

Un videoclip viral cu bebeluși din Norvegia lăsați să doarmă în cărucioare, afară, la temperaturi foarte scăzute a șocat utilizatorii TikTok din toată lumea. Cei care au văzut imaginile au considerat „nebunească” această practică.

Videoclipul în care apare o adevărată parcare în aer liber cu cărucioare în care dorm copii de doar câteva luni a fost postat de Olly Bowman (@mrmelk_).

„Altă zi în Norvegia, un alt grup de bebeluși lăsați singuri în frig”, a spus el.

„Uite câți sunt! Îi ajută la respirație și îi face mai independenți. Acesta este motivul pentru care atât de mulți oameni pleacă de acasă mai devreme în Norvegia comparativ alte țări”, spune tânărul.

@mrmelk_ Replying to @soriasisse ♬ original sound - Olly Bowman

Desigur, mulți utilizatori ai rețelelor sociale au fost derutați de concept, unul dintre ei comentând: „Nu se răpesc bebelușii în Norvegia?”.

Altcineva a spus: „O metodă foarte ciudată”.

Un studiu finlandez din 2008, publicat în Jurnalul Internațional de Sănătate Circumpolară, a constatat faptul că bebelușii dorm mai bine în aer liber decât în interior.

„Experiențele părinților au fost în general pozitive și cei mai mulți nu s-au confruntat cu situații potențial periculoase”, au scris autorii studiului, adăugând că există un risc de hipotermie pe vreme deosebit de rece, ceea ce înseamnă că este important să ne asigurăm că bebelușii sunt îmbrăcați corespunzător.

După ce videoclipul a devenit viral, Bowman a ieșit în stradă pentru a-i întreba pe părinții din Oslo de ce este acesta un obicei atât de comun.

„Știu că au fost furate și o mulțime de cărucioare, dar oamenii nu fură cărucioarele când sunt copii în ele”, a răspuns cineva.

O altă persoană a explicat: „Aș putea să o las pe fetița mea afară pentru o secundă sau două la o cafenea dacă intru înăuntru la o cafea, dar prefer să o supraveghez mereu. Vreau să o văd și să mă asigur că nu plânge.”

Ea au adăugat că fiica sa este un nou-născut, așa că ar putea lua în considerare „sa o lase singura puțin mai mult” abia atunci când va fi puțin mai mare.

Un alt părinte a spus că are „mulți prieteni” care își lasă copiii afară când intră într-o cafenea, spunând că este „un lucru foarte normal”.

„Există o vorbă: „Nu există vreme rea, doar haine proaste”, așa că pur și simplu îmbracă bine copilul”, a spus cineva.

Temperatura medie în Oslo a fost în luna ianuarie de -4 grade Celsius. Rar temperaturile au sărit cu un grad sau două de zero.

Dintre cei care au comentat imaginile postate, mulți au spus că practica era „complet normală” în multe țări scandinave: „Locuiesc în Norvegia și este absolut normal acest lucru acolo unde locuim noi."

Altcineva a spus: „Vă scriu din Danemarca, Copenhaga și trebuie să știți că și aici văd zilnic copii care dorm afară și n-am auzit niciodată de răpirea vreunui copil.”

Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Mai mulți copii ucrainieni, care fuseseră transferați cu forța în Rusia, s-au întors la familii. Kievul estimează că 20.000 de minori au fost deportaţi
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat miercuri, că şaisprezece copii ucraineni care fuseseră "transferaţi cu forţa în Rusia" au fost "reuniţi cu familiile lor", după ce...
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Traian Băsescu avansează o variantă în care Dreapta Unită ar putea să ajungă la guvernare. Ce rezultat crede că va obține AUR
Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că, în urma alegerilor parlamentare din acest an, se prefigurează un guvern format din partidele care formează actuala coaliţie. El nu...
#copii, #bebelusi, #carucior, #Norvegia , #copii