Cinci frați, rămași orfani de ambii părinți. Copiii, îngrijiți de sora mai mare, au nevoie de haine, mâncare și bani VIDEO

Sambata, 19 Noiembrie 2022, ora 09:39 3842 citiri
Copiii au nevoie de haine și mâncare FOTO Pixabay

Cinci frați din satul Valea Salciei, județul Buzău, trăiesc o dramă greu de descris în cuvinte după ce ambii părinți le-au murit. De copiii mai mici îngrijește acum sora mai mare, în vârstă de 19 ani.

Potrivit adevarul.ro, tatăl copiilor a murit în urmă cu șapte ani, iar mama a murit recent, la doar 37 de ani.

Rămasă văduvă la 30 de ani, Cătălina Roșu a încercat din răsputeri să-și țină permanent copiii curați, hrăniți, sănătoși și educați. A picat și ea la pat, din păcate, iar chinul femeii s-a încheiat săptămâna trecută, când a pierdut lupta cu o boală grea. Avea doar 37 de ani.

„Ea și acum doi ani a fost bolnavă iar eu am rămas mult timp cu copiii. După ce s-a făcut bine s-a întors acasă, însă a murit săptămâna trecută. Vreau să o fac mândră de mine și să-i arăt că sunt fata ei puternică. Cred că e mândră că îmi țin frații împreună și am grijă de ei”, a declarat Alina Roșu, sora mai mare a copiilor.

Dascălii școlii din Valea Salciei au povestit pe rețelele de socializare drama prin care trec copiii familiei Roșu. Oameni cu suflet mare din micuța comunitate și reprezentanții administrației locale au sărit imediat în ajutorul orfanilor.

„Comunitatea a fost foarte receptivă, s-a mobilizat exemplar și i-a ajutat cu de toate. Îi sprijinim să obțină pensia de urmaș de pe urma tatălui, iar dosarul de ajutor social de la mamă, care era titlular, să îl trecem acum la fată, fiind majoră”, spune Dorin Gavrilă, viceprimar Valea Salciei.

Acum, în prag de iarnă, copiii rămași în grija tinerei de 19 ani au nevoie de haine groase, mâncare, conserve și bani. Pentru a obține sprijinul necesar, reprezentanții Primăriei au deschis un cont bancar pe numele lui Vasile, băiatul de 16 ani ani familiei Roșu.

Cont bancar: RO35BTRLRONCRT0600966601

Pe numele: Roșu Alexandru - Vasile

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News