Cum să îi convingi pe copii să mănânce sănătos. Alimentația neglijentă a crescut riscul de hipertensiune la vârste fragede

Marti, 23 August 2022, ora 22:02
1874 citiri
Cum să îi convingi pe copii să mănânce sănătos. Alimentația neglijentă a crescut riscul de hipertensiune la vârste fragede
Produsele proaspete, fructele și alte alimente bogate în fibre sunt încurajate pentru tratarea hipertensiunii arteriale la copii FOTO: Unsplash.com

Inactivitatea, dietele bogate în zahar și sare, excesul de greutate sunt responsabile pentru 90% din cazurile de hipertensiune arterială la copii și adolescenți (6-16 ani), potrivit specialiștilor în nutriție.

Ajută-l pe cel mic să capete obiceiuri alimentare sănătoase

Dacă se învaţă din copilărie să mănânce alimente nutritive şi sănătoase, aceste obiceiuri se vor perpetua şi în continuare.

Este bine să îl obişnuieşti pe cel mic să consume 5 sau 6 porţii mai mici de-a lungul unei zile, decât să mănânce rar şi mult.

Încurajează exerciţiul fizic

Sportul poate fi practicat cu succes chiar de la vârste foarte mici. Nu trebuie să îţi transformi copilul într-un atlet de performanţă, dar trebuie să îl înveţi importanţa exerciţiului fizic pentru organism. La vârste foarte fragede, jocurile de tot felul şi exersarea abilităţilor de mers şi alergat sunt cele mai utile.

Mai tarziu, jocurile în echipă, competiţiile sportive de tot felul îl vor face pe cel mic să îşi îmbunătăţească performanţele fizice. Tot ce trebuie să faci este să îţi înveţi copilul că un mod de viaţă sănătos implică şi activitate fizică, iar acest lucru îl poţi demonstra chiar şi numai prin ieşiri la iarbă verde în week-end sau prin excursii în vacanţe.

Susţine-l mereu pe cel mic şi oferă-i motivaţie de tip pozitiv

Copiii sunt uneori reticenţi când vine vorba să facă sport. Unora li se poate părea că îşi pierd timpul, că nu li se potriveşte niciun sport sau că pur şi simplu nu pot să facă ce li se cere.

În astfel de cazuri, menţine-ţi atitudinea pozitivă şi oferă-le sprijinul tău. Încearcă să faci în aşa fel încât toate aceste activităţi să fie plăcute şi distractive. Cel mic trebuie să perceapă sportul ca pe o activitate care îi aduce bucurie, şi nu ca pe una care îi provoacă stres.

Recompensează comportamentul potrivit

Este foarte important să îi recompensezi pe copii atunci când fac sport sau când se hrănesc sănătos.

Astfel, îi vei încuraja să îşi păstreze şi în viitor acest comportament, ştiind că îţi face şi ţie plăcere, dar le aduce şi lor beneficii.

Participă împreună cu cei mici la activităţi sportive. Beneficiile acestui sfat sunt destul de clare. Tu caştigi sănătate şi formă fizică, iar copiii au un partener plăcut de distracţie. În acelaşi timp, petrecerea unor momente plăcute împreună va strânge şi mai mult legăturile dintre voi.

Practică ceea ce predici

Fii chiar tu un model pentru tânara generaţie. Cei mici acumulează extrem de mult şi au tendinţa de a-i imita pe cei din familie şi din imediata apropiere. Dacă îşi vor vedea parinţii sănătoşi, fericiţi şi plini de energie, cu siguranţă şi cei mici vor vrea să fie la fel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Alertă cu privire la un sirop de tuse pentru copii. Produsul ar fi foarte toxic, arată testele
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat că este probabil să extindă avertizarea cu privire la siropul de tuse pediatric Benylin, produs de Johnson & Johnson dintr-un lot descoperit în...
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
De ce postul nu este pentru toată lumea. Medicii îl interzic pentru anumite persoane
Postul Paștelui este cel mai aprig și mai lung de peste an. Puțini știu însă că postul nu este pentru toată lumea, iar anumite persoane nu trebuie să țină post deoarece le poate face...
#copii, #stil de viata, #hipertensiune arteriala, #cauze , #copii