Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Descoperire șocantă: Copiii ar putea trăi mai puțin decât părinții lor. Care este cauza

Joi, 03 Noiembrie 2022, ora 02:23
4489 citiri
Descoperire șocantă: Copiii ar putea trăi mai puțin decât părinții lor. Care este cauza
Copiii ar putea trăi mai puțin decât părinții lor FOTO: ABC

Un studiu condus de către profesorul Rhema Vaithianathan de la Universitatea de Tehnologie din Auckland în Queensland, Australia, și prezentat la simpozionul Health and Wellbeing din Brisbane, a făcut o descoperire șocantă, nemaiîntâlnită până acum. Experții au găsit că cei născuți în deceniul următor din 2023 încolo, ar putea trăi cu până la 5 ani mai puțin decât părinții lor, din cauza nivelului ridicat de obezitate din rândul adulților.

Acest lucru va fi valabil dacă rata actuală de obezitate și supraponderabilitate a adulților din statul Queensland din Australia va rămâne ca în prezent și nu va fi redusă, potrivit ABC Net.

Cercetările comandate de Health and Wellbeing Queensland (HWQld) din Australia estimează o scădere a speranței de viață între 0,62 și 4,06 ani pentru cohorta de nașteri din 2023 încolo. Studiul a arătat previziuni și mai rele pentru copiii indigeni născuți în 2023, cu o scădere estimată a speranței de viață între 0,95 și 5,1 ani.

Experții au făcut o descoperire neobișnuită: O altă modalitate de a măsura timpul, fără ceasuri

Prezentând rezultatele la Simpozionul Health and Wellbeing Queensland din Brisbane, profesorul Rhema Vaithianathan de la Universitatea de Tehnologie din Auckland, autor al studiului, a spus că politica de sănătate privind obezitatea trebuie să se schimbe.

„În prevenirea obezității ne aflăm într-o situație foarte ciudată, avem o multitudine de programe și intervenții, care economisesc bani și îmbunătățesc sănătatea.

Câți copii și adulți sunt obezi?

Este destul de îngrijorător, s-ar putea să ne confruntăm cu prima generație de locuitori din Queensland a căror speranță de viață este mai mică decât a părinților lor. Acest tip de speranță de viață inversează aproape două decenii de progres al speranței de viață”, a spus experta.

Ea a spus că „scenariul de coșmar” este că nu va exista nicio acțiune pentru reducerea obezității la oameni, iar australienii vor vedea o reducere a speranței de viață pentru prima dată în decenii.

O ipoteză care ar schimba legile fizicii: teoriile lui Newton sunt greșite

De menționat faptul că în prezent aproximativ unul din patru copii și adolescenți din statul Queensland sunt supraponderali sau obezi, potrivit Institutului Australian de Sănătate.

Cu două treimi dintre adulți și unul din patru copii supraponderali sau care trăiesc cu obezitate, se estimează că excesul de greutate va costa sistemul de sănătate al statului 756 milioane dolari pe an.

Excesul de greutate sau obezitatea crește riscul de a dezvolta afecțiuni cronice care măresc și factorii de risc de mortalitate, cum ar fi bolile cardiovasculare, bolile cronice de rinichi, demența, diabetul și unele tipuri de cancer.

Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#copii parinti, #copii durata viata, #durata viata, #longevitate, #obezitate, #obezitate copii, #obezitate infantila, #obezitate studiu , #stiri sanatate