Vijeliile fac ravagii în țară: copac prăbușit peste mașini în Buzău, trafic feroviar cu restricții lângă Ploiești UPDATE VIDEO

Duminica, 21 Mai 2023, ora 18:41
2631 citiri
Vijeliile fac ravagii în țară: copac prăbușit peste mașini în Buzău, trafic feroviar cu restricții lângă Ploiești UPDATE VIDEO
Un copac a căzut peste mașini FOTO / captură video Facebook Meteo Buzau Original

Traficul feroviar se desfăşoară pe un sigur fir, duminică după-amiază, între staţiile de cale ferată Buftea şi Periş, după ce un arbore a căzut pe liniile ferate, din cauza vântului puternic, anunţă CFR Infrastructură. Un copac s-a prăbușit peste 3 mașini în Buzău.

UPDATE 19.55 CFR anunţă că trenul 5071, oprit între Buftea și Periș, şi-a reluat circulaţia, tractat cu locomotivă Diesel, duminică, la ora 19:15.

Știre inițială

”La ora 17.00, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (vânt puternic), un copac a căzut pe linia de contact, la Km. 22+900, între Buftea şi Periş, pe firul I. De asemenea, mecanicul tenului R 5071 a anunţat ruperea pantografului trenului 5071, tot între staţiile Buftea – Periş”; informează, duminică, oficialii CFR Infrastructură.

Conform acestora, circulaţia celorlalte trenurilor se desfăşoară pe firul II de cale ferată.

Pentru remedierea deranjamentului la linia de contact de pe firul I, între Buftea şi Periş, se intervine cu o drezină pantograf, iar pentru trenul R 5071 a fost îndrumată o locomotivă diesel.

Și în Buzău sunt probleme din cauza codului galben de vijelii. Un arbore s-a prăbuşit peste trei autoturisme într-o parcare din municipiul Buzău. Pompierii acţionează pentru degajarea zonei.

Potrivit ISU Buzău pompierii intervin pentru degajarea unui arbore prăbuşit peste 3 autoturisme în zona Aleii Paltinilor, Micro IV, municipiul Buzău. La fata locului intervine o autospecială şi 5 subofiţeri ce intervin pentru a înlătură copacul.

Nu sunt victime, autoturismele fiind parcate la momentul producerii evenimentului.

Estul judeţului Buzău se află duminică, în intervalul orar 17.44-19.00, sub avertizare Cod Galben de vânt, vijelie, descărcări electrice şi grindină.

Circulaţia trenurilor CFR Călători spre şi dinspre Ploieşti este întreruptă temporar din cauza căderii unor copaci pe linia de contact între Dârza şi Periş şi ruperea firului precum şi a pantografului de la trenul R 5017, informează duminică seara compania, arată agerpres.

"În cursul acestei după-amiezi, 21 mai 2023, circulaţia trenurilor CFR Călători spre /dinspre Ploieşti este întreruptă temporar din cauza căderii unor copaci pe linia de contact între Dârza şi Periş şi ruperea firului precum şi a pantografului de la trenul R 5017.

Echipele de intervenţie ale CFR SA lucrează la deblocarea căii ferate şi remedierea firului de contact pentru realimentarea cu energie electrică. Ca măsură de sprijin, CFR Călători a pus la dispoziţia CFR SA locomotivă diesel pentru a putea fi astfel tranzitată zona afectată", se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, trenurile afectate până în prezent sunt: R 5017 Bucureşti Nord - Buzău, IR 1635 Constanţa - Braşov şi R 3027 Bucureşti Nord - Braşov.

Trenul 5017 va avea la plecare 82 de minute de întârziere.

Meteorologii ANM au emis o avertizare meteo de cod galben de grindină, ploi și vijelii în mai multe județe din România, duminică, 21 mai.

Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Declarația jignitoare a lui Marcel Ciolacu la adresa moldovenilor nu este o gafă. Obsesia premierului privind ”poziția Buzăului” VIDEO
Deși declarația scandaloasă la adresa moldovenilor făcută săptămâna trecută la Timișoara de Marcel Ciolacu a stârnit indignare în opinia publică, acesta nu este la prima...
Atenție la drumurile spre munte și spre litoral! Polițiștii rutieri anunță că acestea urmează să se aglomereze și le fac recomandări șoferilor
Atenție la drumurile spre munte și spre litoral! Polițiștii rutieri anunță că acestea urmează să se aglomereze și le fac recomandări șoferilor
Infotrafic a transmis sâmbătă, 27 aprilie, că valorile de trafic ar putea să crească în principal pe cele două drumuri naţionale cu staţiuni montane intens circulate la nivel naţional,...
#copac cazut masini, #Buzau, #copac, #trafic, #tren, #cod galben , #trafic