Coșmarul devenit realitate în Rusia: Putin trece la măsuri dure, inventând ”întrerupătorul ucigaș” VIDEO

Miercuri, 07 Februarie 2024, ora 02:53
8430 citiri
Coșmarul devenit realitate în Rusia: Putin trece la măsuri dure, inventând ”întrerupătorul ucigaș” VIDEO
Putin vrea să controleze internetul din Rusia FOTO: Forbes

Putin nu are nicio intenție de a opri războiul din Ucraina, până când dorințele sale paranoice nu se vor îndeplini și nu va cuceri toată țara vecină, în ciuda marilor pierderi ale armatei sale. Dar acum, liderul de la Kremlin ia măsuri dure în Rusia, unde un coșmar a devenit realitate. Președintele a experimentat controlul internetului prin realizarea unui ”întrerupător ucigaș”, care oprește comunicațiile internaționale, dar și serviciile bancare sau piețele online.

Vladimir Putin încearcă să controleze internetul de ani de zile. Acum, o întrerupere larg răspândită sugerează că acest tip de coșmar de conectivitate s-ar putea să fi devenit brusc realitate, potrivit Forbes.

Președintele Rusiei are în sfârșit comutatorul de oprire a internetului în Rusia, vrând parcă să dea de înțeles că se teme de accesarea publicațiilor occidentale de către ruși, dar și de legăturile acestora cu persoane din străinătate.

Amenințarea șocantă venită de la Moscova: În cât timp poate distruge Rusia Statele Unite ale Americii

Motivul întreruperii pe scară largă a internetului din Rusia din 30 ianuarie 2024 rămâne neclar. „Sute de site-uri web de pe internetul vorbitor de limbă rusă erau inaccesibile”, a raportat The Moscow Times. „Utilizatorii atât din interiorul, cât și din afara Rusiei s-au plâns de întreruperi ale platformelor web majore precum Tinkoff Bank, piețele online Avito și Wildberries, motorul de căutare Yandex și furnizorul de telecomunicații MTS.”

Deși ar fi putut fi cel mai notabil eveniment de acest gen, 30 ianuarie nu a fost izolat. Aceste „incidente în creștere”, a raportat WorldCrunch, „indică că Kremlinul dezvoltă un sistem, cu elemente din cenzura chineză și iraniană, pentru a restricționa accesul la internet pentru a construi un nou nivel mai înalt de control asupra informațiilor”.

Ei se referă la extinderea continuă a „internetului suveran” al Rusiei, un sistem conceput pentru a duplica World Wide Web pentru a proteja ecosistemul informațional al Rusiei de interferențele externe, dar în realitate pentru a-l aduce sub controlul Kremlinului.

O forță amenințătoare a lui Putin paralizată de Ucraina: Kievul a lovit-o, deschizând calea spre înfrângerea Rusiei

Am raportat pentru prima dată despre acest lucru la începutul anului 2019, când Putin a semnat așa-numita sa lege rusă a internetului „pentru a deconecta Rusia de la World Wide Web”. Intenția declarată este de a face față „amenințărilor la adresa funcționării stabile, sigure și integrale a internetului rusesc pe teritoriul Rusiei” prin centralizarea „rețelei generale de comunicații”.

Mai simplu spus, Rusia a anunțat planuri pentru un sistem alternativ de nume de domenii. Oficialii au spus că acest lucru a fost pentru a oferi rezistență în cazul în care s-a deconectat de la World Wide Web, pentru care se citește acțiunea împotriva Rusiei a Occidentului.

Gândiți-vă la acesta ca la un sistem paralel deocamdată, care permite Rusiei să dezactiveze ecosistemul extern și să-și treacă la propriu, dacă factorii externi îi subminează rețeaua. Problema a fost întotdeauna că este mai probabil ca conducerea Rusiei să decidă să închidă rețeaua externă, decât orice factor extern care ia decizia în locul lor.

O țară renunță la neutralitate, după 200 de ani: Uneltele lui Putin blochează mutarea cheie

Faptul că „o eroare tehnică” a fost acuzată pentru închiderea unei liste lungi de site-uri web de top nu schimbă problema de bază – sistemul deversat oferă un nivel de control guvernamental pe care fie l-au folosit, fie l-ar putea utliza.

În realitate și pe fundalul conflictului din Ucraina, Rusia s-a jucat din ce în ce mai mult cu cenzura și întreruperile online – motiv pentru care vedem și o propunere de interzicere a VPN-urilor de la 1 martie.

Situat pe fundalul Ucrainei Rusiei și a izolării acesteia din ce în ce mai mult, și cu alegerile prezidențiale din martie care se apropie cu pași repezi, momentul este critic.

Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
Google renunță la Dock-ul cu încărcător pentru tableta Pixel
În iunie anul trecut, Google a lansat tableta Pixel, care a inclus în pachet un Dock cu Încărcător și Difuzor, destinat să transforme dispozitivul într-un difuzor inteligent atunci când...
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Samsung anunță inovații AI pentru interfața One UI 6.1.1
Recent, au apărut zvonuri că Samsung, în colaborare cu Google, dezvoltă noi funcții de inteligență artificială (AI) pentru linia de smartphone-uri. Potrivit ultimelor rapoarte, următoarea...
#controlul Internetului, #Rusia Internet buton inchidere, #Rusia Internet propriu, #Rusia Internet, #Putin razboi , #internet