Surpriza majoră pregătită de Ucraina: "Asta îl împinge pe Putin să accepte înfrângerea" VIDEO

Luni, 27 Martie 2023, ora 22:51
12171 citiri
Surpriza majoră pregătită de Ucraina: "Asta îl împinge pe Putin să accepte înfrângerea" VIDEO
Contraofesniva Ucrainei l-ar putea convinge pe Putin de înfrângerea armatei sale FOTO: Newsweek

Războiul declanșat de Vladimir Putin în Ucraina acum aproape 400 de zile a fost un eșec pentru armata rusă, neatingându-și obiectivele inițiale.

Acum, când iarna a trecut și câmpul de luptă permite noi ofensive, Ucraina pregătește noi surprize pentru Rusia, o serie de contraatacuri, care l-ar putea determina pe Putin să accepte înfrângerea, susțin experții de la Institutul pentru Studiului Războiului (ISW) din Statele Unite.

Este „probabil esențial” ca Kievul să aibă victorii multiple și majore împotriva forțelor ruse din Ucraina pentru a se ajunge la o înțelegere, sau Kremlinul să accepte ideea că trupele sale nu pot câștiga războiul, se arată într-o analiză a ISW, scrie Newsweek.

Șefii politici și militari ai Ucrainei au discutat de mult despre o contraofensivă de primăvară împotriva forțelor ruse. Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat vineri că Moscova „calculează” această contraofensivă, Statul Major „pregătindu-și propriile soluții”.

Lovitură pentru două țări NATO prietene cu Putin: Joe Biden le-a eliminat de pe lista unei reuniuni importante

Trupele de la Kiev au înregistrat câștiguri majore în operațiunile din 2022, în care au reluat o mare parte din regiunea de nord-est a Harkovului și părți din zona de sud a Hersonului.

Dar adjunctul ministrului apărării al Ucrainei, Hanna Maliar, a spus că este „bine” că nimeni nu a discutat despre operațiunile de contraofensivă de la Harkov înainte de a le efectua. Scriind pe Facebook sâmbătă, Maliar a spus că „tăcerea a dat armatei timp și să-și facă treaba”.

Doar președintele, ministrul apărării și comandantul șef au dreptul să dezvăluie planuri militare strategice, a adăugat ea.

În lumina unei potențiale contraofensive, ar fi „un moment potrivit” ca Putin să vadă că Moscova „nu își poate impune voința Ucrainei prin forță”, a spus ISW.

Putin a căzut în capcana întinsă de Xi Jinping: Pentru prima dată în istorie, China mutare decisivă la Moscova

Forțele ucrainene au nevoie de o serie de victorii în contraofensivă, a spus ISW, pentru a arăta Moscovei că Rusia „nu poate spera să îmbunătățească rezultatul războiului prin continuarea luptei”. Există „motive să ne așteptăm” că Kievul ar putea obține câștiguri prin aceste contraofensive, a argumentat think tank-ul american.

Cu sprijinul occidental, Ucraina va avea probabil nevoie de operațiuni contraofensive de succes pentru a „îngheța efectiv conflictul pe cont propriu, indiferent de deciziile lui Putin”.

Dar joi, generalul colonel Oleksandr Sirskyi a spus că o contraofensivă ar putea veni „foarte curând”. Comandantul forțelor terestre ale Ucrainei a declarat pe Telegram că Ucraina „va profita” de pierderile grele rusești în jurul orașului Bakhmut din est.

Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Putin se confruntă cu o ”trilemă” imposibil de rezolvat, sinucigașă. Avertismentul experților americani
Războiul lui Putin din Ucraina s-a prelungit foarte mult, iar durata sa a trecut de pragul a 26 de luni, fără ca dictatorul rus să dea vreun semn că ar renunța la conflictul sângeros....
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
În ciuda faptului că războiul Rusiei din Ucraina a trecut în al 3-lea an și victimele din rândul soldaților se ridică la sute de mii, Vladimir Putin continuă agresiunea fără scrupule....
#contraofensiva ucraina, #atacuri Ucraina, #contraatac ucraina, #razboi Ucraina, #Putin razboi, #Rusia razboi , #Razboi Ucraina