7 milioane de români sunt obligaţi să îşi schimbe contorul: O parte din cost va fi plătită de ei. De la cât pornesc prețurile

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 14:40 44722 citiri
Contoare de energie electrică FOTO Pixabay

Toţi românii vor avea contoare inteligente pentru măsurarea consumului de energie electrică în următorii ani. O parte din costul schimbării aparatelor, va fi suportată de consumatori.

Până acum, în România sunt montate aproximativ două milioane de contoare inteligente din cele 9 milioane, potrivit observatornews.ro.

Toată lumea trebuie să aibă montate astfel de contoare inteligente până la finalul anului 2028.

Cei care le-au schimbat deja, nu au plătit nicio taxă. Însă, există o lege implementată de Guvern, care prevede ca pe viitor, cei care vor monta, să plătească o taxă pentru ele.

Cel mai probabil, va fi vorba de 3-4 procente ce se vor regăsi în factura de energie electrică. Contoarele inteligente pot fi coordonate de la distanță, iar anajații companiilor vor putea citi indexul de la sediu, fără să se mai deplaseze la domiciliul consumatorului.

În cazul în care se va depăși pragul de consum stipulat în contract, cel mai probabil, acolo se va întrerupe contractul.

Prețul unui astfel de contor pornește de la 100 de euro și poate ajunge la 200 de euro.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News