De ce ai nevoie ca să devii creator de conținut audio-video

Advertorial
Joi, 26 Ianuarie 2023, ora 17:06
4797 citiri
De ce ai nevoie ca să devii creator de conținut audio-video
FOTO: unsplash.com

Dacă vrei să împărtășești cât mai multor oameni gândurile, experiențele, talentele tale sau chiar viața ta de zi cu zi, cel mai bun mod de a o face este să devii creator de conținut audio-video.

Mulți o fac din pură pasiune, alții pentru a-și asigura o sursă de venit sau pentru a câștiga notorietate. Totuși, nu despre motivațiile creatorilor de conținut vrem să vorbim acum, ci despre dotările de care ai nevoie pentru a deveni unul dintre ei.

Așadar, dacă ai luat o hotărâre fermă în acest sens, iată de ce ai nevoie pentru a deveni creator de conținut audio-video!

O cameră sau un aparat foto performant

În primul rând, imaginea clipurilor pe care le postezi trebuie să fie de cea mai bună calitate, iar pentru asta ai nevoie de un aparat de filmat performant. Poate fi o cameră video sau un aparat foto cu funcție de filmare, însă ceea ce trebuie să reții este că în acest caz nu trebuie să faci rabat de la calitate.

În funcție de tipul de conținut pe care vrei să-l realizezi, vei mai avea nevoie și de diferite accesorii pentru aparatul de filmat. De exemplu, dacă vrei să filmezi în natură sau la diferite evenimente, vei avea nevoie de unul sau mai multe obiective pentru aparatul foto, pe care să le utilizezi în funcție de condițiile în care filmezi.

Unul sau mai multe microfoane

Nu doar imaginea este importantă pentru un conținut de calitate, ci și sunetul. Pentru a obține un sunet de o înaltă fidelitate, ai nevoie de cel puțin un microfon performant, care se alege, de asemenea, în funcție de tipul de conținut pe care vrei să-l creezi.

Astfel, dacă te gândești să te axezi pe podcasturi, ai nevoie de un microfon de studio, în timp ce pentru filmările outdoor în care vrei să surprinzi și sunetele din jur e de preferat un microfon ambiental.

De asemenea, microfoanele se aleg și în funcție de numărul persoanelor care discută în cadru, dar și de tipul de activitate înregistrat. De pildă, pentru interviuri sau materiale tip talk-show ai nevoie de anumite tipuri de microfoane, în timp ce pentru un clip muzical se folosesc microfoane din altă categorie.

Monitor

Acest accesoriu este necesar pentru filmările realizate în studio, când trebuie să știi dacă apari bine în cadru și să verifici permanent dacă aparatul de filmat surprinde cele mai bune unghiuri.

În acest caz, nu este absolut necesar ca monitorul să fie unul de ultimă generație, fiindcă tot ce contează în acest caz este dimensiunea ecranului. Monitorul trebuie să fie suficient de mare pentru a putea surprinde în el orice detaliu, așa că trebuie să ții cont și de distanța la care va fi amplasat.

Calculator sau laptop

Nu poți să postezi materialul brut, așa cum l-ai filmat, ci este nevoie ca acesta să fie prelucrat în prealabil înainte de a-l urca pe net. Dacă vrei să furnizezi un conținut de calitate, această etapă poate fi una destul de migăloasă și de durată, iar pentru a-ți ușura munca ai nevoie de un calculator sau un laptop care să te ajute.

Prelucrarea materialelor brute se face pe un astfel de dispozitiv care trebuie să aibă resursele necesare în acest sens. Mai exact, ai nevoie de o placă video cu performanțe peste medie, memorie bună RAM și un procesor care să „se miște“ suficient de rapid pentru nevoile tale.

Pentru materialele audio, ai putea avea nevoie și de o placă de sunet dedicată.

La toate aceste dotări de bază mai adaugă o serie de gadgeturi pe care ți le poți achiziționa pe parcurs, cum ar fi o dronă sau o cameră de acțiune pentru filmări spectaculoase.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
Economia României mai face un pas spre media europeană și depășește Ungaria în termeni de PIB pe cap de locuitor
România urcă o poziție în clasamentul european al produsului intern brut per cap de locuitor. Astfel, România depășește Ungaria și ajunge la 78% din media europeană, după o creștere cu...
#continut audio, #continut video, #creator de continut , #internet