Vicepresedinte PSD: Autonomia teritoriala nu poate fi pusa in discutie

Sambata, 02 Februarie 2013, ora 17:06
2212 citiri
Vicepresedinte PSD: Autonomia teritoriala nu poate fi pusa in discutie
Foto: RTV

Vicepresedintele PSD Constantin Nita a declarat, sambata, la Sfantu Gheorghe, ca este ingrijorat de declaratiile privind autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc, lucru care, in opinia sa, nu poate fi pus in discutie.

Vicepresedintele PSD Constantin Nita a spus, sambata, in cadrul unui discurs sustinut la ceremonia de investire a noului prefect de Covasna, Dumitru Marinescu, ca este nevoie de o colaborare intre institutiile din judet, mai ales ca judetul Covasna este "o zona sensibila, urmarita cu atentie de toti romanii".

Nita a afirmat ca toti reprezentantii statului din judet trebuie sa conlucreze pentru ca oamenii de aici sa aiba o viata mai buna, indiferent de etnie, de religie sau de modul de gandire politica.

Totodata, el a remarcat ca de la ceremonie au lipsit presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor, si primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Arpad.

"Imi pare bine ca au venit cei doi vicepresedinti ai Consiliului Judetean si apreciez acest lucru, dar as fi apreciat mai mult daca ar fi venit domnul presedinte al Consiliul Judetean si domnul primar al municipiului Sfantu Gheorghe, dar probabil sunt foarte ocupati", a spus el.

Ulterior, intrebat de jurnalistii prezenti la eveniment despre afirmatia sa, potrivit careia judetul Covasna este "o zona sensibila", Nita a raspuns ca s-a referit la ultimele declaratii ale lui Tamas Sandor privind autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc.

"M-am referit la ultimele declaratii ale domnului presedinte Tamas Sandor (seful CJ Covasna - n.red.) privind autonomia Tinutului Secuiesc, o declaratie care ma ingrijoreaza. Eu, care stau aici aproape, in Brasov, desigur ca nu privesc cu ochi buni o asemenea declaratie, dar sper ca a fost o chestiune emotionala si ca nu asta reprezinta parerea intregii comunitati maghiare din Sfantu Gheorghe", a spus Nita.

El a precizat ca autonomia teritoriala "nici nu poate fi pusa in discutie".

"Eu inteleg autonomia autoritatilor locale si este normal sa facem lucrul acesta, mai ales ca pregatim legea privind descentralizarea activitatii administratiei publice. Deci, suntem in asentimentul autoritatilor locale pe aceasta tema, dar autonomia teritoriala nu poate fi pusa in discutie", a spus Constantin Nita.

Tamas Sandor declara, intr-o emisiune televizata, ca vrea autonomie teritoriala.

"As vrea sa incercati sa schimbati si mentalitatea unora din cetatenii romani care sunt exclusivisti ca in tara asta traiesc si altii decat romani. Deci tara asta nu este numai a romanilor, Romania nu este numai a romanilor, este a tuturor cetatenilor romani care respecta legile si Constitutia", spunea Tamas Sandor.

Noul prefect al judetului Covasna, Dumitru Marinescu, a fost instalat, sambata, in functie, el inlocuindu-l pe Codrin Munteanu, care a fost trecut in postul de secretar general la Ministerul Apararii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Constantin Nita autonomie teritoriala, #Constantin Nita Tinutul Secuiesc , #stiri Constantin Nita