Ministrul PSD al Energiei il ataca pe Iohannis: Se comporta precum cei de la PDL, nu are jena (Video)

Luni, 04 Martie 2013, ora 11:54
154586 citiri
Ministrul PSD al Energiei il ataca pe Iohannis: Se comporta precum cei de la PDL, nu are jena (Video)
Foto: Epoch Times

Vicepresedintele PSD Constantin Nita, ministru al Energiei, il ataca dur pe prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, pe care il acuza ca a facut un "troc": s-a inscris in PNL in schimbul functiei de guvernator al Regiunii Centru, iar nu pentru a promova "principii si valori".

"Domnul Iohannis a declarat, zilele trecute, cu o seninatate si cu o indrazneala extraordinare ca unul dintre scopurile principalele pentru care a intrat in PNL este sa ajute Sibiul sa devina capitala Regiunii Centru in urma impartirii administrative, iar dumnealui, implicit, sa devina guvernator. Pe scurt: 'Scopul scuza mijloacele'. De altfel, a tinut si sa-si ceara scuze in fata sibienilor ca a facut un lucru atat de 'rusinos' si a intrat in politica.

Este de neacceptat o astfel de pozitie din partea dlui. Iohannis", a scris Constantin Nita pe blog.

Klaus Iohannis: Functia de guvernator este o posibilitate

Vicepresedintele PSD a explicat ca intrarea in politica a primarului Iohannis pentru a obtine "o functie" este specifica PDL.

"Dupa ce am asistat patru ani la tipul de politica impus de PDL, in care multi au intrat in politica pentru a obtine o functie, o asemenea marturisire pare facuta fara niciun fel de jena. Stiu ca poate sa sune populist, dar, in politica, daca esti un om cu oarecare conduita morala, intri manat de anumite principii si valori pe care doresti sa le promovezi. In niciun caz pentru ca vrei sa obtii o functie sau sa faci lobby pentru un anumit proiect", a subliniat Nita.

Presedinte al filialei PSD Brasov, Nita sustine ca a fost sunat de numerosi brasoveni, "extrem de indignati", care doresc sa ia atitudine fata de afirmatiile lui Iohannis.

"Dl. Iohannis a vrut sa fure startul, cum se spune, si a inceput campania de lobby mai devreme. Si chiar daca a incercat sa-si atenueze declaratiile adaugand ca nu este sigur ca intrarea in PNL ii va garanta acest lucru, presupunem cu totii ca deja exista anumite discutii", a continuat Nita.

Sorin Frunzaverde: Capitalele de regiuni vor fi stabilite prin lege

Ministrul Energiei a mai tinut sa adauge ca Sibiul nu are nicio sansa sa devina capitala regionala.

"Sibiul nu va putea deveni capitala regionala atat timp cat exista Brasovul. Toti indicatorii economici ai Brasovului ii sunt superiori. (...) Potentialul economic si turistic se afla in crestere, iar autostrada si aeroportul care se vor construi in perioada urmatoare, vor transforma Brasovul in cea de-a doua capitala a Romaniei, indiferent daca vrea sau nu dl. Iohannis", a concluzionat Nita.

O.A.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Constantin Nita regionalizare, #Constantin Nita Iohannis, #Constantin Nita capitala regiune centru , #stiri Constantin Nita