Constantin Nita: Vom respecta graficul listarilor companiilor energetice, agreat cu FMI

Marti, 26 Februarie 2013, ora 09:11
1714 citiri
Constantin Nita: Vom respecta graficul listarilor companiilor energetice, agreat cu FMI
Foto: Bursa

Ministrul delegat pentru energie, Constantin Nita, a anuntat ca Romania va respecta calendarul listarilor companiilor energetice si ca in acest fel vor fi respectate angajamentele agreate cu FMI.

"Calendarul asumat va putea fi respectat. Pozitia mea este ca trebuie sa ne respectam angajamentele luate in fata FMI. Deschidem companiile din energie catre capitalul privat. Banii din listari vor fi folositi pentru investitii. Scopul listarilor este capitalizarea companiilor.

Capitalul privat va participa la managementul acestor societati, piata va avea mai multa incredere in aceste societati", a declarat ministril pentru Bursa.

Totodata, Nita a adaugat ca aceste companii vor avea si manageri profesionisti, tot dupa cum s-a decis in cadrul angajamentelor cu FMI.

"Eu cred ca investitiorii privati vor fi bucurosi ca implementam management profesionist in companiile pe care le listam. Managementul profesionist este un plus pentru companii. Managerii care concureaza pentru o anumita o companie o studiaza din timp. Ei au in vedere un anumit plan de afaceri cand vin la interviu.

Deci, dupa parerea mea, implementarea managementului profesionist nu va fi o piedica in calea listarilor. Dimpotriva, semnalul dat in piata prin numirea managerilor profesionisti este unul pozitiv", a continuat Nita.

Ministrul a adaugat ca printre obiectivele sale prioritare in ceea ce priveste sectorul energetic se numara diversificarea surselor de aprovizonare cu gaze si electricitate.

"Ma refer la noi interconexiuni cu statele vecine. Uniunea Europeana tine foarte mult sa ducem la indeplinire acest obiectiv pentru ca tara noastra sa poata vinde si sa electricitate si gaze fara niciun fel de restrictii", a spus acesta.

Un alt obiectiv al ministrului ar fi ca piata romaneasca de energie sa functioneze tot mai bine, in special ca o bursa regionala.

"Este un proiect ambitios si trebuie sa-l implementam. Am discutat deja cu ministrul polonez al energiei si vine in Romania pentru a pune la punct detaliile proiectului. Voi merge si in Ungaria, la sfarsitul lunii martie, tot pentru a discuta despre proiectul de piata regionala", a mentionat ministrul de legat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#Constantin Nita listare companii, #Nita listare companii FMI, #listare companii acord FMI , #ministru delegat