Primul termen al procesului lui Constantin Nicolescu: 2 iunie, la Tribunalul Arges

Miercuri, 18 Mai 2011, ora 20:30
1034 citiri
Primul termen al procesului lui Constantin Nicolescu: 2 iunie, la Tribunalul Arges
Foto: Arhiva

Primul termen al procesului in care este judecat presedintele Consiliului Judetean (CJ) Arges, Constantin Nicolescu, alaturi de alti 10 inculpati, a fost fixat pentru data de 2 iunie, la Tribunalul Arges.

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost trimis in judecata, miercuri, de DNA, pentru fapte de coruptie. Alaturi de Nicolescu, au mai fost trimisi in judecata Cornel Penescu, actionar majoritar al S.C. PIC S.A. Pitesti, Gheorghe Nicut, fost primar al municipiului Curtea de Arges, Ioan Calin Andrei, primar al municipiului Campulung, Ion Stefan, primar al comunei Budeasa, Florian Despan, director executiv al Directiei pentru Integrare Europeana si Dezvoltare Regionala in cadrul Consiliului judetean Arges, Ion Popa, primar al comunei Stalpeni, Dobre Grigore, asociat si administrator la SC ZEUS S.A. Pitesti, Ion Nicolae, reprezentant al S.C. ZEUS S.A. Pitesti, Gheorghe Dumitrache si Tudor Mircea, diriginti de santier.

Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, sustine ca dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA este unul "fabricat de la cap la coada la comanda politica", avand ca rol discreditarea sa "pe plan local, national si international".

"In primul rand, nu cred ca mai are cineva vreo indoiala ca ne aflam in fata unui dosar eminamente politic. Un dosar fabricat de la cap la coada la comanda politica, avand ca unic scop sa-l discrediteze, pe plan local, national si international, pe omul politic Constantin Nicolescu. Scopul este acela de a schimba in mod abuziv votul si mandatul pe care argesenii l-au acordat unui om si unei echipe politice si de a trece destinele judetului in alte maini, care nu au nimic in comun cu Argesul si cu argesenii", afirma Nicolescu intr-un comunicat remis presei miercuri, dupa trimiterea sa in judecata.

Potrivit rechizitoriului intocmit de procurorii DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, fals intelectual in legatura directa cu infractiunea impotriva intereselor financiare ale Comunitatilor Europene anterior mentionata, savarsite in scopul de a ascunde comiterea sau in realizarea scopului urmarit printr-o asemenea infractiune, in forma continuata, luare de mita, in forma continuata si instigare la infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice in scopul obtinerii pentru altul a unui avantaj patrimonial.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#Constantin Nicolescu Arges, #proces Constantin Nicolescu , #stiri Constantin Nicolescu