Presedintele CJ Arges, pus sub urmarire penala - va fi adus la Bucuresti pentru investigatii medicale

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 17:38
2791 citiri
Presedintele CJ Arges, pus sub urmarire penala - va fi adus la Bucuresti pentru investigatii medicale
Foto: Arhiva

Presedintele Consiliul Judetean Arges, Constantin Nicolescu, va fi transferat la un spital din Bucuresti. Lui Nicolescu i s-a facut rau, marti dimineata, in timp ce era audiat de procurorii DNA in legatura cu fapte de coruptie.

"Decizia de a-l transfera pe Constantin Nicolescu a apartinut medicilor de garda. Simptomele cu care a fost internat s-au atenuat, starea lui este stabila acum", a declarat un purtator de cuvant al Spitalului Judetean Arges.

Constantin Nicolescu va fi transferat, pentru investigatii suplimentare, la Spitalul Floreasca, acelasi in care a fost tratat Adrian Nastase dupa ce s-a impuscat.

Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, scos pe targa de la DNA (Video)

Presedintele Consiliului Judetean Arges Constantin Nicolescu(PSD) a fost scos, marti, pe targa din sediul DNA Pitesti si transportat la Spitalul Judetean Arges. El a acuzat probleme cardiace in timpul audierilor in dosarul de coruptiecu fonduri europene in care este invinuit.

Dupa un consult de specialitate, unul dintre medicii de la Spitalul Judetean a declarat ca un prim diagnostic a fost pus, cel de sindrom coronarian acut, urmand ca timp de patru ore sa se faca diverse investigatii care sa ajute la punerea diagnosticului final. El a precizat ca s-a luat legatura telefonic si cu medicul curant al lui Constantin Nicolescu, de la Spitalul Floreasca, cel care l-a operat in ianuarie 2011.

DNA: Presedintele CJ Arges a luat mita un spatiu comercial in Pitesti

Seful CJ Arges este acuzat, alaturi de alte 11 persone, de fapte de coruptie. Conform unui comunicat al DNA, el a obtinut ilegal fonduri PHARE pentru repararea unui pod, bani pe care i-a atribuit ulterior, prin trucarea licitatiei, unor societati controlate de rude ale sale, printre care si ginerele.

"Lucrarile de constructie au fost executate de catre SC ZEUS S.A. si SC DRACONES CONSTRUCT GRUP SRL Pitesti, cea din urma avand ca asociat un afin al presedintelui Consiliului Judetean Arges, respectiv ginerele acestuia. Mai mult, furnizor de bunuri pentru constructia lucrarii era SC SETRO METAL GROUP SA Campulung, firma controlata de asemenea, de o ruda apropiata a presedintelui Consiliului Judetean Arges,

Pe baza unor inscrisuri falsificate, in cadrul unei proceduri de achizitie complet falsificate, in cursul lunii iunie 2010, Consiliul Judetean Arges a atribuit aceleiasi firme, SC ZEUS S.A, un contract in valoare de 4.973.065,75 lei, pentru presupuse lucrari suplimentare la acelasi pod care, in realitate nu se mai justificau, fiind executate anterior, in luna martie 2010.

In cursul anului 2009, Nicolescu Constantin a primit cu titlu de mita de la Dobre Grigore, actionar majoritar si administrator al SC ZEUS S.A., un spatiu comercial situat in municipiul Pitesti, in suprafata de peste 300 mp, in valoare de 447.000 lei. Pentru a disimula infractiunea de coruptie, la data de 23 martie 2009, la Biroul Notarului Public Didea Ionel a fost incheiat un contract fictiv de vanzare-cumparare.

Atat in cursul procedurii de licitatie publica, dar si in faza de derulare a contractului au fost falsificate mai multe inscrisuri ( dispozitii de santier, referate de necesitate, procese verbale etc)", se arata in comunicatul DNA.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Constantin Nicolescu DNA, #Constantin Nicolescu DNA spital, #Constantin Nicolescu Floreasca , #DNA