Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, revocat din functie (Video)

Luni, 24 Februarie 2014, ora 09:22
5196 citiri
Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, revocat din functie (Video)

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu (PSD), a fost revocat luni din functie, dupa ce a fost condamnat pentru incalcarea regimului conflictelor de interese, printr-o decizie definitiva si irevocabila a Inaltei Curti.

Prefectul de Arges, Cristian Soare, a fost cel care a semnat luni ordinul de revocare a lui Constantin Nicolescu, informeaza B1 TV.

Constantin Nicolescu se afla luni in Capitala. El nu a anuntat inca daca va contesta sau nu in instanta ordinul prefectului, informeaza Realitatea TV.

La data de 11 februarie, Inalta Curte de Casatie si Justitie (IICCJ) a mentinut raportul ANI prin care s-a constatat ca presedintele CJ Arges s-a aflat in conflict de interese, decizia fiind definitiva si irevocabila.

Cu toate acestea, prefectul judetului a amanat semnarea hartiilor in baza carora Constantin Nicolescu isi pierde functia. Mai mult, presedintele PSD Arges, Tudor Pendiuc, a declarat ca acest lucru nici nu se va intampla, iar daca s-ar intampla, Constantin Nicolescu va ataca ordinul prefectului in instanta si va ramane in functie pana la o decizie definitiva a acesteia.

Prefectul de Arges, prins intre ciocan si nicovala in cazul Constantin Nicolescu

In plus, vicepresedintele CJ Arges Florin Tecau (PSD) anuntase ca secretarul judetului nu a putut intocmi referatul solicitat de prefect pentru ca nu exista motive legale de incetare a mandatului lui Constantin Nicolescu.

Tecau a fost numit interimar interimar in locul lui Nicolescu imediat dupa decizia ICCJ, iar acesta a declarat ca fostul presedinte i-a transmis sa "fie tare".

Lider PSD: Nicolescu ramane presedintele CJ Arges, nu sunt motive legale pentru incetarea mandatului

Dupa ce a stat in concediu de odihna, Constantin Nicolescu s-a prezentat vineri la serviciu si si-a reluat activitatea, scria presa locala.

Procedura legala de incetare a mandatului presedintelui Consiliului Judetean Arges este prevazuta de Legea nr.393/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, privind Statutul alesilor locali. Potrivit acesteia, in toate cazurile de incetare inainte de termen a mandatului, prefectul emite un ordin prin care constata incetarea mandatului. Ordinul are la baza un referat semnat de secretarul judetului, precum si actele din care rezulta motivul legal de incetare a mandatului.

Conform legii, ordinul prefectului poate fi atacat de presedinte la instanta de contencios administrativ in termen de 10 zile de la comunicare. Instanta de contencios administrativ este obligata sa se pronunte in termen de 30 de zile. In acest caz, procedura prealabila nu se mai efectueaza, iar hotarirea primei instante este definitiva si irevocabila, se arata in lege.

Data organizarii alegerilor pentru functia de presedinte se stabileste de Guvern, la propunerea prefectului. Acestea se organizeaza in termen de maximum 90 de zile de la expirarea termenului prevazut sau de la data pronuntarii hotararii instantei.

Decizia ANI a fost data in 2011, inspectorii de integritate acuzandu-l pe Constantin Nicolescu ca, in calitate de presedinte al CJ Arges, a acordat mai multe contracte, cu o valoare totala de peste 1,5 milioane lei, firmelor unor apropiati sau care apartineau propriei familii.

Pe de alta parte, Constantin Nicolescu mai are pe rol un proces deschis in 2009 in care este acuzat de luare de mita si fraude cu fonduri europene, urmatorul termen fiind in luna aprilie. El a fost gasit vinovat in primele instante, iar in noiembrie 2013, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat la 3 ani si 4 luni de inchisoare cu executare.

Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea cosumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Nicuşor Dan anunţă că şefa ASSMB va fi înlocuită din funcție. „Oare ce crede cetăţeanul român”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, 28 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Gabriela Sivache, va fi înlocuită din funcţie, pentru că...
#Constantin Nicolescu revocat, #presedinte CJ Arges revocat, #Constantin Nicolescu conflict interese , #DNA