Beuran dezminte ca l-ar fi operat pe Constantin Nicolescu

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 09:02
3294 citiri
Beuran dezminte ca l-ar fi operat pe Constantin Nicolescu
Foto: Arhiva

Medicul Mircea Beuran, cel care in 2006 l-a operat de cancer pe Omar Hayssam, a negat marti seara, la Realitatea TV, ca ar fi luat parte la operatia pe cord suferita la 30 ianuarie de presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, asa cum sugerase la TVR presedintele Traian Basescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat marti, la postul public de televiziune, ca medicul care s-a ocupat de presedintele CJ Arges, pesedistul Constantin Nicolescu, este acelasi care l-a operat pe Omar Hayssam, bolnav de cancer, omul de afaceri fiind acum "bine-merci" in Siria.

Hayssam a fost operat in 2006 in spitalul penitenciarului Rahova de chirurgul Mircea Beuran, diagnosticul fiind de cancer la colon.

Basescu a apreciat marti seara la TVR1, vorbind despre cazul presedintelui CJ Arges, ca medicii au avut influenta asupra judecatorilor. "Eu am luat nota si de acest incident, in care dintr-o data ne operam de... era o operatie care putea sa fie facut atunci sau alta data, nu stiu. Unul din medici este medicii care l-au operat pe Omar Hayssam de cancer si Hayssam este bine-merci si acum, desi pe buletinul acela scria si metastaze si toate cele", a afirmat seful statului.

Ulterior, medicul Mircea Beuran a declarat la Realitatea TV ca sirianul avea cancer la vremea aceea si ca "intreaga operatie a fost filmata si vazuta de mai multe personalitati ale lumii juridice", precizand, pe de alta parte, ca in cazul Nicolescu operatia a fost facuta de altcineva.

Intrebat daca a luat parte la operatia pe cord deschis a lui Nicolescu, Beurean a negat si a spus ca interventia chirurgicala, care a avut loc la 30 ianuarie, a fost efectuata de sefului Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca din Capitala, medicul Serban Bradisteanu. "Operatia a facut-o Bradisteanu cu o echipa formata din chirurgi de la nivelul spitalului nostru (Floreasca - n.r.), chirurgi cardiovasculari", a declarat Beuran.

"Nu stiu de unde este aceasta amploare de daruire medicala pe care dansul o face, dar nu este prima data cand dovedeste ca nu cunoaste realitatile medicale", a comentat Beuran referindu-se la afirmatiile sefului statului. "Cordul este in torace. Colonul lui Hayssam era in abdomen. Chirurgul cardiovascular rezolva, in torace, interventia care i s-a facut domnului Nicolescu, chirurgul general, care eram eu la vremea aceea, a rezolvat leziunea care era la nivel de colon. Operatia pe care am facut-o eu a fost filmata, vazuta de mai multe personalitati ale lumii juridice, ale penitenciarelor etc. Inclusiv s-a facut test ADN.

Basescu: Stim exact unde e Hayssam, e bine-mersi, nu mai are metastaze

Lucrul acesta arata ca piesa care s-a scos din bolnavul Haysam are diagnosticul de cancer, cu stadialitatea vremii aceleia. Au fost acolo 8, 10, 12 persoane care au filmat permanent, din momentul in care m-am spalat pe maini pana cand am parasit penitenciarul. Noi nu operam nume, ci oameni. Am operat intr-o institutie a statului, nu oriunde", si-a incheiat pledoaria doctorul Mircea Beuran.

Presedintele CJ Arges, Constantin Nicolescu, arestat preventiv pentru 29 de zile pentru fapte de coruptie, a suferit la 30 ianuarie, la trei zile de la arestare, o interventie chirurgicala pe cord deschis pentru revascularizarea miocardica totala. Dupa alte trei zile, Curtea de Apel Pitesti a decis, la 2 ianuarie, sa admita recursul la masura arestarii preventive in cazul presedintelui Consiliului Judetean Arges, astfel incat acesta va fi cercetat in stare de libertate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#nicolescu operat, #nicolescu arestat cercetat dna, #nicolescu dna , #spital