Om de bază la AEP, fost condamnat pentru tentativă de omor. Alți 25 de angajați au fost primiți pe grade de rudenie

Vineri, 30 Iulie 2021, ora 14:20 6415 citiri
Șeful AEP Constantin Mitulețu Buică a ajutat mai mulți craioveni să se angajeze în instituție FOTO Hepta

Rise Project a publicat vineri, 30 iulie, o investigație despre modul în care la Autoritatea Electorală Permanentă au ajuns diverse persoane cu trecut controversat, preponderent din Craiova. Printre acestea se regăsește și Sorin Gabriel Lazăr, șeful Direcției de Comunicare din AEP, fost condamnat pentru tentativă de omor după ce, în 2000, când era membru PRM, a înjunghiat pe la spate un tânăr de la alt partid.

Investigația Rise Project se concentrează pe cazul lui Sorin Lazăr, care, în 2000, pe perioada în care era membru PRM, a înjunghiat de patru ori pe la spate un rival politic. Acesta se afla la vremea respectivă alături de Marius Buică, fratele geamăn al șefului AEP, lipind afișe cu Vadim Tudor în centrul Craiovei, cu trei zile înainte de alegerile prezidențiale. La un moment dat li se alătură și alte persoane, iar Lazăr începe să taie cu un cuțit afișele cu Petre Roman.

Pe lângă ei trece apoi un autovehicul din care coboară Ștefan Stoica, vicepreședintele filialei de tineret PD Dolj, care îl lovește cu o sticlă de vin pe unul dintre lipitorii de afișe. Stoica încearcă apoi să fugă, însă este ajuns de grupul de PRM-iști, iar Sorin Lazăr îl înjunghie pe la spate de patru ori.

Conform Rise Project, panicat, Lazăr și-a luat pașaportul și banii și a fugit din țară. La întoarcere a stat un am jumătate după gratii, autoritățile considerând că Sorin Lazăr este cel care a pornit conflictul. Câțiva ani mai târziu, Lazăr devine om de bază în AEP, în prezent director al Departamentului de Comunicare și Relații Internaționale. Potrivit sursei citate, Lazăr a ajuns la AEP fără concurs și fără avizul parlamentarilor.

Totodată, aptitudinile sale din CV sunt plagiate după cele ale lui Mitulețu-Buică. „A susținut, în declarația de interese din 2019, că este membru în Colegiul Consilierilor Juridici Dolj, fără să aibă vreo legătură cu această instituție. În schimb, a omis să declare două proprietăți. Se cunoaște cu Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei și soția deputatului PSD Claudiu Manda, încă de pe vremea tentativei de omor”, mai notează Rise Project.

Ce care l-a ajutat pe Lazăr să-și albească cazierul după condamnare pentru ca mai apoi să-l aducă la AEP a fost chiar Buică. Jurnaliștii mai notează că acesta din urmă a împărțit cu Sorin Manda, fratele mai mic al deputatului PSD Claudiu Manda, o companie în Craiova.

Cât despre Ștefan Stoica, cel înjunghiat de Lazăr, acesta și-a pierdut splina în urma atacului, însă a acceptat rapid să lucreze la stat, chiar în departamentul în care directoare a fost mama lui Lazăr. Probabil din acest motiv a renunțat apoi să mai ceară daune de la agresor. În prezent, Stoica este deputat liberal și președinte al PNL Dolj.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News