Vrei sa vezi "Cumintenia Pamantului"? Poti merge duminica la BNR si nu ai nevoie de programare

Duminica, 18 Septembrie 2016, ora 09:21
2849 citiri
Vrei sa vezi "Cumintenia Pamantului"? Poti merge duminica la BNR si nu ai nevoie de programare
Foto: Ziare.com

"Cumintenia Pamantului" va putea fi vazuta gratuit, fara programare, duminica, la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei, care va fi deschis in mod exceptional, intre orele 12.00 - 20.00, in semn de multumire pentru donatorii si sustinatorii campaniei dedicate achizitionarii sculpturii, a anuntat ministrul Culturii.

"In semn de multumire pentru donatorii si sustinatorii campaniei, duminica, 18 septembrie, Muzeul Bancii Nationale a Romaniei va fi deschis in mod exceptional intre orele 12.00 - 20.00. Accesul va fi gratuit si nu implica programare prealabila! Din luna iunie, Cumintenia Pamantului a cunoscut deja peste 8.000 de vizitatori!", a scris Corina Suteu, pe Facebook.

In mod obisnuit, pana pe 31 octombrie, "Cumintenia Pamantului" poate fi vazuta la Muzeul Bancii Nationale a Romaniei, de luni pana vineri, intre orele 10.00 - 18.00, cu ajutorul unei programari prealabile. Intrarea este gratuita, iar vizitatorii muzeului beneficiaza de un tur ghidat.

Pana in data de 15 septembrie, pentru achizitionarea "Cuminteniei Pamantului" s-a strans suma de 831.174 de euro, prin intermediul tuturor canalelor puse la dispozitie: 158.253 de euro pe site-ul campaniei www.brancusiealmeu.ro, 62.022 de euro prin intermediul eMag.ro, 525.617 de euro prin transfer bancar in conturile Ministerului Culturii si 85.282 de euro prin SMS, a informat un comunicat al Guvernului Romaniei.

Sculptura "Cumintenia Pamantului", de Constantin Brancusi, detinuta de Paula Ionescu si Alina Serbanescu, a fost evaluata la 20 de milioane de euro, iar proprietarii s-au inteles cu statul roman pe 11 milioane de euro pentru lucrare. Din suma totala, Guvernul Romaniei va plati cinci milioane de euro, iar pentru restul a lansat subscriptia publica nationala.

Donatii se pot face in conturi la opt banci din Romania, disponibile in lei, euro si dolari. Acestea se pot realiza prin transfer bancar sau prin depunere de numerar.

De asemenea, romanii pot dona prin SMS cate 2 euro, trimitand textul "brancusi" la 8833.

Pe 18 septembrie, la TVR va fi organizat timp de 8 ore teledonul "Cumintenia Pamantului" - un spectacol produs in intregime de televiziunea publica.

Totodata, Guvernul a lansat si o aplicatie menita sa stranga bani pentru Cumintenia Pamantului.

Campania de subscriptie publica se incheie pe 30 septembrie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Cumintenia Pamantului expusa BNR, #vizitare Cumintenia Pamantului , #Cumintenia Pamantului