Seful Camerei Deputatilor, despre Cumintenia Pamantului: Oamenii au fost pacaliti si inselati

Miercuri, 30 Noiembrie 2016, ora 14:49
3071 citiri
Seful Camerei Deputatilor, despre Cumintenia Pamantului: Oamenii au fost pacaliti si inselati
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache (PSD), sustine ca oamenii au fost "pacaliti si inselati" cu subscriptia publica pentru achizitionarea Cuminteniei Pamantului, fiind de parere ca vor fi donatori care nu isi vor mai primi banii inapoi.

Iordache a mai spus ca, din informatiile sale, sunt organe ale statului care in "acest moment ancheteaza" supraevaluarea operei de la 4,5 milioane de euro la 11 milioane de euro.

"Eu cred ca romanii au fost mintiti si pacaliti cu acest subiect care vizeaza Cumintenia Pamantului. Este un bun national, dar cred ca modul in care de la 4,5 milioane de euro la cat era el evaluat, la acele 11 milioane...Din cate stiu eu sunt organele statului care in acest moment ancheteaza cum s-a ajuns la aceasta suma", a declarat Iordache, la Alba Iulia, in cadrul unei conferinte de presa a PSD.

Intrebat de jurnalisti daca vor fi donatori care nu-si vor mai primi banii inapoi, Florin Iordache a dat de inteles ca da.

"Dumneavoastra stiti ca pe o cartela telefonica pe un numar puteai dona doi euro. Acei bani unde ii trimiti (inapoi - n.red.), la o cartela? Acei oameni poate au folosit acea cartela, iar apoi au renuntat. Avem niste numere de telefon, niste adrese si, chiar sa se doreasca, nu se mai poate in acest moment sa identifici persoanele carora sa li se dea banii inapoi", a spus Florin Iordache.

Ministerul Culturii a transmis Parlamentului o lista de amendamente la OUG privind "Cumintenia Pamantului", Executivul cerand alesilor ca donatiile pentru achizitionarea sculpturii sa poata fi restituite pana la 31 decembrie 2017 pe baza de cerere scrisa.

De altfel, purtatorul de cuvant al Guvernului a anuntat ca donatorii nu isi vor putea primi banii inapoi anul acesta.

Florin Iordache a mai spus ca Guvernul a vrut "sa se spele pe maini" si de aceea a trimis lista Camerei Deputatilor.

"Clar, Camera Deputatilor nu mai poate discuta acum acest proiect de lege, urmeaza ca viitorul guvern si viitoarele Comisii si de Buget si de Cultura sa analizeze acele amendamente pe care le-au trimis acum. A fost un proiect prost, facut in graba si viitorul Guvern si Parlament trebuie sa analizeze foarte bine acel proiect de lege", a subliniat Iordache.

El a adaugat ca Parlamentul nu mai lucreaza nici in comisii, nici in plen, iar Guvernul prin trimiterea acelor amendamente a facut un "joc mediatic".

Florin Iordache se afla la Alba Iulia pentru a sarbatori aici Ziua Nationala a Romaniei. El nu a vrut sa mearga la Cotroceni, unde a fost invitat de presedintele Klaus Iohannis.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Parlament Cumintenia Pamantului achizitie , #Cumintenia Pamantului